İntibak için dava açtım idari mahkemede kazandım ama
davayı kazandım fakat kurumumdaki mutemet temyize gidildiği için maaş farkımı yapamayacağını söylüyor.fakat doğrumudur 2577 sayılı kanunda idari mahkeme kararı yerine getirilir diyor ne yapmam lazım???bana mantıksız geldi hem idare mahkemeyi 1 yıl bekle kazan ama şimdide danıştayı bekle çaresiz kaldım.teşekkür edrim.
Cevap: intibak için dava açtım idari mahkemede kazandım ama
Temyiz edilmiş olması İdare Mahkemesi kararının yürütmesini durdurmaz. Sanırım mutemedinizin hukuki bilgileri zayıf. Mahkeme kararını uygulamamak ağır bir suçtur. Mahkeme kararının idareye tebliğinden itibaren 30 gün dolmuşsa ve kararın gereği uygulanmıyorsa Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz ancak suç duyurusunda bulunmadan önce mahkeme kararını ekleyerek bir kez daha kararın uygulanması aksi halde suç duyurusunda bulunacağınızı bildiren bir dilekçe yazarak davalı idareye veriniz derim. Kuvvetle muhtemel kararının gereğini hemen uygulayacaklardır. Aksi halde Savcılığa suç duyurusunda bulunmanızdan başka çare kalmıyoR.
çok teşekkür edrim birşeydaha izninizle sormak istiyorum davayı danıştaya yd li olarak gönderirlerse nasıl olur yani hemen durdurma çıkar mı?
Danıştay davalı idarenin YD talebi konusunda sizin savunmanızı almaksızın hemen ya da sizin savunmanızı aldıktan sonra karar verebilir. Konuyu bilmediğimden YD sonucu ile ilgili tahminde bulunmak mümkün değil.