Aile birliğinin sarsılması nedeni ile boşanma
Merhaba ben 8 yıllık evliyim 7 yaşında bir oğlum var eşimle 8 yıldır ailesi yüzünden maddi manevi çok fazla sorun yaşadık ve ben çok yıprandım bu süreçte eşim bana destek olmadı ve maddi anlamdada her yükle kendim başetmeye çalıştım işi var çalışıyor maaşınıda veriyor ama çok borç olmasına rağmen nasıl ödeniyor diye sormuyor zamanla ben eşimden soğudum ve sevmiyorum. Sürekli tartışıyoruz birbirimize saygımızda kalmadı boşanmak istiyorum. 7 yaşındaki oğlumun velayetini sizce kime veirler birde eşimin üzerine evlendikten 2 yıl sonra alınan ev var onun yarı hakkını alabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim
Cevap: aile birliğinin sarsılması nedeni ile boşanma
Alıntı:
mgozal rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben 8 yıllık evliyim 7 yaşında bir oğlum var eşimle 8 yıldır ailesi yüzünden maddi manevi çok fazla sorun yaşadık ve ben çok yıprandım bu süreçte eşim bana destek olmadı ve maddi anlamdada her yükle kendim başetmeye çalıştım işi var çalışıyor maaşınıda veriyor ama çok borç olmasına rağmen nasıl ödeniyor diye sormuyor zamanla ben eşimden soğudum ve sevmiyorum. Sürekli tartışıyoruz birbirimize saygımızda kalmadı boşanmak istiyorum. 7 yaşındaki oğlumun velayetini sizce kime veirler birde eşimin üzerine evlendikten 2 yıl sonra alınan ev var onun yarı hakkını alabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim
Öncelikle saydığınız nedenlerle boşanmanız zor. Daha ciddi ve elde tutulur nedenler olmalı. yada eşinizle anlaşmalısınız. Anlaşmalı olarak boşanmalısınız. Anlaşmalı boşanmada taraflar velayet nafaka vs . konularda anlaşırlar, bu anlaşma bir protokole yazılır, imzalanır. Boşanma dilekçesinin ekinde mahkemeye sunulur. Hakim duruşma günü taraflara birde sözlü olarak teyit ettirir ve tek celsede boşanırsınız.
Anlaşma olmazsa çekişmeli olur, bu durumda da iddia sahibi / sahipleri boşanmanın nedenlerini ve iddialarını delil ve tanık ifadeleri ile ispatlamak zorundadırlar.
Çocuğunuzun yaşı küçük büyük ihtimalle velayeti anneye verilecektir. 01.01.2002 tarihinden sonra evlilik birliği içerisinde edinilen mallar (taraflardan birisinin kişisel malını satarak bir katkısı yoksa veya bu katkıyı ispatlayamazsa) eşler arasında eşit paylaştırılır. Eğer katkı sözkonusu ise, katkı oranı kadarı katkı yapana verildikten sonra kalan kısmı eşit paylaştırılır. Bazı durumlarda hakim malalr üzerindeki paylaşım oranını kusurun ağırlığına göre değiştirebilmektedir. Örneğin zina durumlarında.
Geçmiş olsun.
Abdullah bey
yanıtınız için teşekkür ederim. Daha ciddi elle tutulur sebep demişsiniz peki evlilikte saygı ve sevginin bitmesi ciddi bir sebep sayılmıyor mu? Yada nasıl bir neden olmalı neye dayanarak dava açmalıyım.
Şiddetli geçimsizlik, hakaret, fikri ve ruhi anlaşmazlık, şiddet, eşlik görevlerini yerine getirememe gibi. Bu konuda arama motrolarında "boşanma sebepleri" diye bir arama yaptıracak olursanız, Türkiyede geçerli olan boşanma sebeplerini görebilirsiniz.
Diğer yandan bir evlilikte sevgi ve saygı bitti ise, sadece bitmekle kalmamış olup, bir beraberliği beraberlik yapan tüm unsurlarına da sirayet etmiş etkilemiş demektir. Bu etkileşim evlilik birliği içeriisnde, ruhi ve fikri uyum, cinsel birliktelik, geçimsizlik, ekonomik paylaşım, çocuğun yetiştirilmesi vs gibi bir çok kavramıda etkilemiştir.
Yapmanız gereken tüm bu sıkıntıları profesyonel bir hukukçu (avukat) ile paylaşıp, yaşadığınız sıkıntıların hukuki dille boşanma davası dilekçenize aktarılmasını sağlamak olmalıdır.
Geçmiş olsun..