Vefat edenin üzerinde araç kaydı bulunmakta
Müsade ederseniz size hukuki bir sorunum ile ilgili bir konu arz etmek istiyorum.
Babam 1994 yılında vefat etti.(Cemil Altunel) Ölmeden 1 sene önce şahsın birine bir araç satmış.1964 model Chevrolet işin ilginç yanı böyle bir arabayı ne ben biliyorum nede daha büyüklerim arabayı alan adam üzerine kaydı almamış bize 2 ay önce Taşköprü vergi dairesinden 2006 çıkışlı bir ödeme emri geldi
Faizleri ile 248 lira tutmaktadır Vergi dairesini aradım 2006 öncesinin ödendiğini söylediler.
kimlik bilgileri de tutmaktadır.
Sonra ben İstanbul dan bu borcu ödemek istedim vergi dairesine gittiğimde (Kartal vergi Dairesi)
Bana bu aracın çoktan hurdaya çıkması gerektiğini ve ödeme yapmamamı söyledi şimdilik bende ödemedim.
Aradan tam 17 sene geçmiş elimde aracın satışına ait bir belge de yok aracın plakası 37 ED 753 Bir arkadaşıma e devlet sitesinden baktırdım araç trafik de ve hacizli gözüküyormuş.Nereye nasıl başvuracağımı bilmiyorum
Bu aracı şuanda kullanan Ya da emaneti altında bulunduran şahıs araç ile kötü bir olaya veya kazaya karışırsa !
Değerli yetkililerden yardım talep ve arz ediyorum
Teşekkürler
Cevap: Vefat edenin üzerinde araç kaydı bulunmakta
arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Cevap: Vefat edenin üzerinde araç kaydı bulunmakta
Bu araç fiili olarak satılmışsa kayıt hala babanızın üzerinde ise ölümden sonra doğacak borçlardan sorumlu olmazsınız.Ölüm öncesinde doğan borçlardan sorumlu olursunuz.
Siz trafik tescilden konuyu araştırın ,aracın sahibi babanız mı ,kimden almış ne zaman almış,belki bir yanlış ,benzer isim vesair de olabilir.Tescilde ki kimlik ile vergi deki kimlik uyuşuyormu.