Cevap: Hangi avukata inanayım.?
İki meslektaşımız da haklı söylediklerinde. İlk meslektaşımız güzel bir tavsiyede bulunmuş mahkeme bunu değerlendirebilir kabul edebilir, hatta bence etmelidir de, zira luzumsuz yere yıllarca uzayıp giden bir yargılama var ve bu şekilde ya zaman aşımı dolacak ya da yok yere ceza verilebilir size.
Diğer meslektaşımız da uygulamada yaygın hale gelmiş bir alışkanlığı ifade etmiş. Uzayıp giden yargılamalarla hem hazinenin zararını hem tarafların mağduriyetini umursamayan yargı, verilen dilekçeleri okumadan dosyaya atabiliyor kendi cebinden çıkmadığı için her celse oraya buraya davetiye müzekkere çıkartabiliyor. Ceza davalarında hemen her celse bana "vekaletiniz varmı dosyada?" diyen hakimlerden dosyadan bihaber olduğunu o saniye anlarım.
Sayın Oğuz,
Ben dilekçeyi gönderdim. Sizce hakim okurmu yoksa direk dosyanın içinemi atar.? Birde aklımın almadığı her duruşmada cevap vermeyeceği aşikar olmuş şirket yetkililerine sürekli davetiye gönderilmesinin amacı ne olabilir anlamış değilim.
Direkt dosyanın içine atılacağından şüpheniz olmasın :)
Siz duruşmada dilekçe verdiğinizi ve ne talepte bulunduğunuzu sözlü olarak dile getirin ve kabul edilmesini isteyin.
Türkiyede kaç ilçe var, her ilçe adliyesinde kaç mahkeme var bilmiyorum ama eminim yüzbine yakındır. Bu yüzbine yakın mahkemede milyonlarca dosya var ve parası kimin cebinden çıktığı düşünülmeden 5 TL davetiye ve müzekkere habire gerekli gereksiz her yere her defasında çıkarılır. Geciken adalet yanlız taraflara değil toplumun tamamına zarar verdiği aşikardır.
Teşekkür ederim Sayın Oğuz. Dava istanbulda olduğu için bazı sebeplerden gitme imkanım yok.. Hakimin dilekçeyi okuyup okumaması artık Allah a kaldı..
Bu arada bu dava ÖMRÜMÜ YEDİ ÖMRÜMÜ...:'(