Adli tıp kurumu kanaat raporu ve itiraz
Tebligat kanununa muhalefet suçundan sulh cezada görülen bir davada imzanın kesinlikle sanığın imzası olmamasına rağmen adli tıp kurumundan sanığın eli mahsülüdür diye kanaat raporu geldi. 2 sayfa kanaat raporunu kabul etmediğimizi ve nedenlerini içeren ve tekrardan imza örneklerinin alınıp mahkemenin uygun göreceği bir kurumda tekrar imza incelemesi hususunda mahkemeye dilekçe sundum. Sizce hakim dikkate alırmı.? Yargıtay içtihatlarında adli tıp kurumu raporlarının son mercii olmadığı konusunda kararlar var.? Sizce hakimin tavrı ne olabilir.?
Cevap: Adli tıp kurumu kanaat raporu ve itiraz
İstanbul Üniversitesi'nde ilgili birime gönderebilir.
Kendi avukatıma sordum dilekçeni kaale bile almaz dedi. Şimdi ben boşu boşunamı 2 sayfa adli tıp kurumu kanaat raporuna itiraz dilekçesi sundum.? Madem mahkemeler dilekçeleri dikkate almıyor, kimse mahkemeye dilekçe sunmasın, varmı böyle saçmalık.? Kaldıki bu davada benim lehime tanıklık eden tanığımda var. Adli tıp kurumunun nasıl kararlara imza attığını zaten bütün hukukçular bilir, muaazalı bir kurumdur. İmza sanığa aitken sanığa ait değildir, sanığa aitken sanığa ait değil raporları vermektedir. Böyle bir kurumun verdiği raporlar hakim nezdinde son rapor olarak ele alınmamalı. Kaldıki imzam taklit edilmiş ve çıplak gözle bile kendi imzam olmadığını herkes anlar. Hakim şimdi itiraz dilekçemi dikkate almayacak ve suçsuz yere hüküm verecek. Varmı böyle saçmalık.?
Geçen gün duruşma oldu, hakim ara kararında dahi sanığın sunduğu iki ayrı savunma dilekçesine yer vermedi. Eminim okumamıştır bile. Sonuçta sanki savunma dilekçeleri verilmemiş gibi hareket ett. Ara kararda sadece sanık vekiline esas hakkındaki savunmasını yapmak üzere mehil verildi. Ya böyle adaletmi olur.?
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Geçen gün duruşma oldu, hakim ara kararında dahi sanığın sunduğu iki ayrı savunma dilekçesine yer vermedi. Eminim okumamıştır bile. Sonuçta sanki savunma dilekçeleri verilmemiş gibi hareket ett. Ara kararda sadece sanık vekiline esas hakkındaki savunmasını yapmak üzere mehil verildi. Ya böyle adaletmi olur.?
Yorum rica ediyorum.
Hakim adli tıp raporu hakkında verdiğim dilekçeyi dikkate bile almadı ve esas hakkındaki savunmalar için süre verdi. Zaten süreyi istemeseydim kararı açıklayacaktı. Esas hakkındaki savunmanında sonucu etkilemeyeceğine eminim..Malesef hakimlerin tutumu bizler sadece adli tıp kurumu raporunu dikkate alırız yönünde. Oysaki adli tıp kurumunun ne derece sağlıksız raporlar yazdığını bütün kamu oyunun bildiğini yazmama bile gerek yok, sonrada gel bu ülkede adalet ara.