Yargıtay Kararı (Onama ve Bozma) İle İlgili
Herkese iyi günler.Benim yargıtay kararlarıyla ilgili öğrenmek istediğim bir kaç soru var.Lütfen yardımcı olun arkadaşlar.
1-)İlk olarak tutuklu ve ceza yemiş birinin dosyayı yargıtayda bozulursa bundan sonraki süreç ne olur?Yani yargıtayda mahkeme olduktan sonra bozulursa dosya o gün tutuklu tahliye olurmu?Yoksa bozma demek o dosyanın tekrar ilgili mahkemeye geri gönderilip davanın sil baştanmı başlaması demek?
2-)Diyelimki yargıtaydaki mahkemede tahliyesi verildi.O an faksla hemen cezaevine tahliyesi yazılıyormu?Yoksa o dosya yine ilgili mahkemede tekrarmı görüşülüyor?
3-)Bozma ile tahliye kararı arasında ne gibi farklar var?Yoksa aynı şey midir?Birde arkadaşlar diyelimki siz farklıysa sadece tahliye etmeden dosya bozulursa sonraki süreç nasıl olur?
Arkadaşlar gerçekten önemli bir konu.Biraz vakit ayırıp cevap verebilirseniz çok memnun olurum.İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
Cevap: Yargıtay Kararı(Onama ve Bozma) İle İlgili!Lütfen Acil Yardımlarınızı Bekliyorum.
Yargıtay dosyayı bozmuş ama önemli olan usuldenmi bozdu yoksa esastanmı.??? Bu çok önemli usulden bozduysa işiniz zor. Usul hatası bir iki celsede giderilir ve siz dosyayı tekrar temyiz edersiniz. Usulden bozmalar dava sonucunu pek etkilemezler. Şayet esastan bozduysa o zaman dava yeniden görülür.
Cevap: Yargıtay Kararı(Onama ve Bozma) İle İlgili!Lütfen Acil Yardımlarınızı Bekliyorum.
Hayır dosya daha bozulmadı.Usulen bozmayla esastan bozma arasındaki fark nedir?
Sormak istediğim şey diyelimki tamamen bizim yararımza dosya bozuldu.Bozulduğu zaman tahliye olmasımı demektir?Yoksa dosya terkar ilgili mahkemeye dönüp tekrarmı yargılama yapılır?Yargıtay tahliye kararı verebilirmi?