-
Cezai şart
Merhaba,Bir emlak firmasında işe başlamadan önce özel bir sözleşme imzaladım burada aynı ilçe sınırları içinde 2 yıl çalışamaz diye bir madde vardı.Daha sonra bu firmadan ayrılıp başka bir firmada çalıştım
SİGORTA yapılmadı sözleşmede ki cezai şarta dayanarak 30.000usd tazminat davası açtılar sigortasız çalıştığım bir yer bu tazminatı benden alabilir mi?
Saygılar
-
Cevap: cezai şart
Tazminat miktarını mahkemebelirleyecektir
-
Karşı dava açarak hizmet tespiti isteyin.
Asıl dava aleyhinize sonuçlansa bile en azından 2 yıllık sosyal güvenceniz olacaktır. İşvereniniz de SGK'ya bildirmediği için hem primlerinizi ödemek durumunda kalacak hem de ceza.
-
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Asıl öğrenmek istediğim özel sözleşmede ki bir maddeye dayanarak sigortasız çalıştırılan bir işçiden tazminat alınması mümkün mü?
Saygılar
-
Aranızdaki sözleşme geçerlidir, sigortanın ödenmesi ödenmemesi farklı konu.
-
İşverenin SGK'ya bildirme yükümlülüğü ile sizinle akdettiği sözleşmedeki cezai şart'ın ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yani istemesine engel bir durum yok. Sonuçlarına da katlanacaktır tabii.
-
Davacı firmada sadece üç ay çalıştım.Hizmet tespit davası açsam bana ne kadar faydası olur?
Saygılar
-
Yanıtları iyice okuyup irdeleyinz.
"İşvereniniz de SGK'ya bildirmediği için hem primlerinizi ödemek durumunda kalacak hem de ceza. " demiş avukat hanım.
-
Uyardığınız için teşekkür ederim.Bu davayı açmak istesem avukatlık ücreti ne kadardır?
-
Avukatınızlaaranızdaki anlaşmayabağlı