MSN ve Facebook da fake hesap
iyi günler size danışmak istediğim bir konu var. Facebook ve Msn de fake hesap açan ve bu fake hesap ile kendine ait olmayan resimleri kullanıp , yanlış bilgiler veren bir kişi hakkında ne yapılabilir? Bu kişi benim bir arkadaşımın eski bir dostuydu , çok samimiydiler ancak daha sonra kendisinin biraz rahatsız olduğu ortaya çıkınca arkadaşım mecburi olrak arkadaşlığını sona erdirdi. Ancak 1 sene olmasına rağmen kendisi ilk önce Facebook da değişik bir isimle kendisini ekletmiş ve sonra Msn e ekletmiş kendisini. Ancak 2 gün sonra arkadaşım konuşma şeklinden msndeki bunun o eski arkadaşı olduğunu anlamış. Bu durumda kendisi bana danıştı ancak bilişim suçları alanım dahilinde olmadığından burda danışmayı uygun gördüm. Bu bahsedilen şahıs çok sorunlu bir insan kendisi 3 seneyi aşkın süredir platonik olarak aşık olduğu bir insanın peşini hiç bırakmıyor ve arkadaşım kendisinede bir şeklide musallat olmasından korkuyor.
Acaba savcılıktan ip tesbiti istenebilir mi? ve bunu için nasıl bir başvuru yapmak gerekir?
Cevap: MSN ve Facebook da fake hesap
Hesap açmak zor bir şey değil, farklı bir hesap açıp dolandırıcılık yapmamış, sağa sola küfür de etmemiş, arkadaşının resimlerini de kullanmamış.
Benim resimlerimi kullanıp facebook'ta hesap açan birisi hakkında şikayet hakkı kimseye düşmez ancak küfür, tehdit, dolandırıcılık, din, dil, ırk ile ilgili eylemler gerçekleştiriyor ise şikayet edersin zaten böyle olduğu zaman şikayet ediyorlar sana kalmaz merak etme. Facebook'ta zorla ekleme diye birşey yok teklif gelir kabul edersin olay bundan ibaret, isteseydi etmezdi.
Benim düşüncem ile hiç bir yaptırımın olmaz ama resimler arkadaşına ait ise o zaman işin boyutu değişebilir.