merhabalar öncelikle böyle faydalı bir site için teşekkür ederim
sorum ben 2000 tarihinde işlediğim yaralama suçundan dolayı 2 ay kadar cezaevinde yattım hakim cezamıda verdi cezayı düştü düştü yatmışlığımı göz önünde bulundurarak dosyayı kapattı. o dosya yargıtaya gitmiş falan filan bir sürü işlem bunların hiç birinden haberim yok.10 yıl sonra bana çağrı kağıdı (mahkumlara mahsustur) diye davetiye geldi :S
DAVETİYE ÇIKARAN:
İLAMAT NUMARASI:
MAHKUMUN KİMLİĞİ:
MAHKUMUN ADRESİ:
HÜKMÜ VEREN MAHKEME:
KARAR ESAS NO:
CEZANIN NEVİ VE MİKTARI: 1 YIL 8 AY
Hakkınızdaki ilamın infazı için (on gün) zarfında cumhuriyet başsavcılığı dairesine gelmeniz ve gelmediğiniz taktirde 5275 sayılı yasanın 19/1 maddesi hükmüne istinaden hakkınızda yakalama emri çıkarılacağı tebliğ olunur
Şeklinde bir davetiye cezanın 6 ay ertelenmesi için yarın mazeretimle birlikte dilekçe vereceğim bu ertelenme talebimin kabul olma olasılığı nedir hastalığım nedeni ile mazerette bulunacağım.
Ve suç tarihi 2000 senesi olduğu için eski tck daki infaz kanuna göre düşüm yapılacakmı.yoksa 1 yıl 8 ay yatacağım net cezamıdır. CEZANIN NEVİ VE MİKTARI: 1 YIL 8 AY sözü cezada düşüm yok gibi algılamama neden oluyor bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkür Ederim Saygılar