Maliye Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliği
Maliye Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliğinin 34.Maddesinde
e)Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Kadrosuna Atanabilmek için;
1-Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunanlar için en az iki yıllık yüksek okul mezunu,diğerleri için en az lise veya dengi okul mezunu olmak
diye bir şart var.
Ben 8 yıldır hizmetli olarak çalışıyorum ve liseyi bu sene dışardan bitirdim.Fakat bu yönetmeliği görünce ne kadar mantıklı veya ne kadar mantıksız olduğuna karar veremedim.Bu yönetmeliğe göre eğer V.H.Kİ. Kadrosuna atanabilmek için neden Yardımcı Hizmetler Sınıfındakiler yüksek okul bitirmeleri gerekiyor (Ne alakası varsa [:p])
Bu durumu bana birisi açıklayabilir mi?
Teşekkürler.
Re: Maliye Bakanlığı Görevde YükselmeYönetmeliği
Benimde Maliye Bakanlığı Görevde YükselmeYönetmeliğine göre şef ünvanına göre atama yapılaması için genel şartlar başlıklı maddesinde son üç yıl sicil raparu olumlu olmak şartı ve en az 4 yıl hizmeti bulunmak şartlar var.
buna göre 08.09.2005 yılında memuriyete başlayıp 01.10.2006 tarihinde bir sicil raporu,31.12.2006 tarihinde bir sicil raporu,31.12.2007 tarihinde bir sicil raporu düzenlendi.
2008 yılında yapılacak görevde yükselme sınavlarına sicil yönünden katılabilirmiyiz.
askerlik memuriyetten önce 16 ay
Alıntı:
trodin rumuzlu üyeden alıntı
Benimde Maliye Bakanlığı Görevde YükselmeYönetmeliğine göre şef ünvanına göre atama yapılaması için genel şartlar başlıklı maddesinde son üç yıl sicil raparu olumlu olmak şartı ve en az 4 yıl hizmeti bulunmak şartlar var.
buna göre 08.09.2005 yılında memuriyete başlayıp 01.10.2006 tarihinde bir sicil raporu,31.12.2006 tarihinde bir sicil raporu,31.12.2007 tarihinde bir sicil raporu düzenlendi.
2008 yılında yapılacak görevde yükselme sınavlarına sicil yönünden katılabilirmiyiz.
askerlik memuriyetten önce 16 ay
3 sicil notu almış oldunuz sicil bakımından katılabilirsiniz ancak hizmet süresi bakımından 4 yılınızı doldurmamış olduğunuzdan dolayı sınava katılamazsınız.
Alıntı:
mkalkan rumuzlu üyeden alıntı
Maliye Bakanlığı Görevde Yükselme Yönetmeliğinin 34.Maddesinde
<tt>[ e)Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Kadrosuna Atanabilmek için;
1-Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunanlar için en az iki yıllık yüksek okul mezunu,diğerleri için en az lise veya dengi okul mezunu olmak</tt>
diye bir şart var.
Ben 8 yıldır hizmetli olarak çalışıyorum ve liseyi bu sene dışardan bitirdim.Fakat bu yönetmeliği görünce ne kadar mantıklı veya ne kadar mantıksız olduğuna karar veremedim.Bu yönetmeliğe göre eğer V.H.Kİ. Kadrosuna atanabilmek için neden Yardımcı Hizmetler Sınıfındakiler yüksek okul bitirmeleri gerekiyor(Ne alakası varsa [:p])
Bu durumu bana birisi açıklayabilir mi?
Teşekkürler.
Aslında bundan daha komik olanı bana göreki YH Sınıfında çalışan bir memurun üniversite mezunu olmasına rağmen 5 yıllık hizmet süresi dolmadan sınava katılamaması ama VHKİ sınavına katılabilmek için yukarıdaki maddeye göre sadece 2 yıllık ön lisan mezunu olmak yetiyor hizmet şartı aranmıyor dolayısıyla asil olan her memur katılabiliryor. (VHKİ Memurluktan yüksek bir sınıf)
Serhat kardeş verdiğin bilgi için teşekkürler ama yönetmeliğin hizmet süresi maddesinde muvazzaf askerlik süresindeki sürelerin tamamı sayılır denilmekte. Buna göre memuriyetin başlangıcı olan 08.09.2005 yılndan 16 ay geriye giitiğimizde başlangıç 08.05.2004 tarihi çıkıyor dolayısıyla 9 mayıs 2008den sonra 4 yıl hizmeti tamamlamış olmuyor mu? Bu tarihten sonra olabilir gibi geliyor bana.
Alıntı:
trodin rumuzlu üyeden alıntı
Serhat kardeş verdiğin bilgi için teşekkürler ama yönetmeliğin hizmet süresi maddesinde muvazzaf askerlik süresindeki sürelerin tamamı sayılır denilmekte. Buna göre memuriyetin başlangıcı olan 08.09.2005 yılndan 16 ay geriye giitiğimizde başlangıç 08.05.2004 tarihi çıkıyor dolayısıyla 9 mayıs 2008den sonra 4 yıl hizmeti tamamlamış olmuyor mu? Bu tarihten sonra olabilir gibi geliyor bana.
Sınavlara girerken Kurumda geçirilen süre dikkate alınıyor bildiğim kadarıyla ancak kesin bilgiyi Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden ya da bulunduğunuz ildeki Personel Müdürlüğünden alabilirsiniz işallah benim düşündüğüm gibi değildir.