AKİM'e yazı ve dilekçe kampanyası nasıl olur mu eğer olursa?
Arkadaşlar bizim başımızdada bir aile sorunu var.kadın altınları aldı gitti şimdi ne geliyor ne boşanıyor sen aç diyor yani nafaka.üstelik sevgilisi olma ithaflarıda var.Neyse 3-5 gündür şu internette öyle yazılar okuyorumki akıl almaz adam resmen aldatmayı gözüyle görüyor makmede ona nafaka tazminat bindiriyor.adam maddi yönden battığınamı rezil olduğunamı yuvası dağıldı onamı yansın.ben onları okuyunca halime şükreder oldum allah herkese yardım etsin.Bu yazıları okuyunca şu aklıma geldi ak partinin online olarak AKİM adı altında talep,şikayet,istek hattı var üstelik posta aracılığı ile dilekçe yazma var.Bi rkampanya başlatsak herkesi akime yazı yazmaya ve gerekeirse toplu halde dilekçe yazmaya davet etsek nasıl olur.Olmaz diyemem çünkü hem böylesi durumlardan canı yanan hemde hala canları yananlar 1,2,3,4 yıl davalarla uğraşacağına 1 yıl bunun üzerinde durulsa ses getirmezmi?Bir denesek acaba ne kadar taraftar toplarız,sesimiz ne kadar duyulur? Bu arada ben yeni üyeyim siteye hala vakıf olamadım hatalarımdan dolayı herkesten özür diliyorum.
Cevap: AKİM'e yazı ve dilekçe kampanyası nasıl olur mu eğer olursa?
1. Ziynet eşyası zaten kadınındır. Kadının ziynet eşyalarını alıp gitmesi bir suç, kabahat oluşturmaz.
2. Kanunda boşanma davasında nafaka, tazminat gibi konular hakkaniyet kuralları çerçevesinde düzenlenmiştir. Söz gelimi internette okuduğunuzu baz alırsak, karı kocanın aldatma nedeniyle boşanması durumunda aldatma ispatlanmışsa, aldatan kişi kusurlu yada daha fazla kusurludur, o kişiye normal şartlarda tazminat, nafaka verilmez. Sizin internette okuduklarınız ya yanlış, yada tarafın davadaki hatalarından kaynaklanmaktadır.
3. Akim bu konuda ne yapacak merak ettim. Sizin davalarınızı mı görecek?
Cevap: AKİM'e yazı ve dilekçe kampanyası nasıl olur mu eğer olursa?
Ben nafaka konusunda hakkaniyete uygun davranılmadığı kanaatindeyim.Nafakanında kusur oranına göre bir süresi olması gerekmezmi?Kadının yeniden evleninceye veya ölünceye kadar nafaka alması ne kadar hakkaniyete uygun düşer.Ayrılan eşlerin durumunda da ikiside asgari ücretle çalıştıkları halde neden kadın yoksul sayılıp erkekten nafaka almaya devam ediyor.Erkek evlenip ayrıldığında her ayrıldığı eşine ömür boyu nafaka ödemeye mahkum ediliyor.