Evi Terk Etmesine rağmen ne boşanıyor nede eve geliyor üstelik şüpheli durumda olanlar hakkında
merhabalar.hukuki olarak ben benim üzerime kayıtlı olan telefonu babam kendi üzerine kayıtlı olan telefonu masrafları kendimize olmak üzere geçmişe dair bütün arama mesajları ve ses kayıtlarını bir dilekçe talebi ile alamazmıyız.illede bir mahkame davasının açılmasımı gerekli?bunu almak bizim doğal hakkımız değilmi?2. olarakta bir aile üyesi eşinden şüpheleniyorsa ve bu yüzden yuvası bozulmak üzere ise yada yuvasını bozanların olduğundan şüpheliyse eşinin telefonunun dinlenmesini yada o telefonun dökümanının alınmasını isteyemezmi?mahkemeye sordum illede bir dava açılırsa talep edersin dedi ama ben bunları alsam davaya bile gerek yok gerçekler ortaya çıkacağından belki davaya bile gerek olmayacak.meselenin özeti şu ve bu mesele bizide ilgilendiriyor 2 aile var biri nişanlılı diğeri evli 3 aylıkta hamile ortada yalanlar miş miş ler ve hatta ciddi iftira yada gerçek ( terk eden eşin sevdiğinin olduğu ve sezdirmeden kılıfına uydurarak konuştuğu yani akrabam vs.gibi) bilemem sözler olaylar büyüdü nişanlı taraf nişanlısından ayrıldı evli olanlar ise boşanma durumuna geldiler kaç aydır ayrılar ve mahkemelik olmak üzereler aracılarda işi çözemediler herkes bir şey söylüyor ama ortada bir şey yok herkes birbirini suçluyor ispatla diyor hatta sevgili meselesinde iddiası olan tüm sorumluluğu suçu bile kabul ederek araştırın dinleyin şeklinde çok iddialı konuşuyor oratada somut delil yok ancak telefon döküm yada ses kaydıyla yada takiple ortaya çıkar nasıl olur şaştık)bizde istiyoruzki yuvalar bozulmadan davalar açılmadan olayı çözelim olaylar çözülünce anlaşılacağına herkes hemfikir amacımız zaten dava açmamak iken illede dava açılacak ee dava açılırsa olacak işte olmaz lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz bu gibi işleri tam detayıyla hangi kitaptan kanundan telefondan öğrenebiliriz savcılık mahkemeler inanın dinlemiyorlar bile git dava aç diyorlar şimdiden teşekkürler bilgisi tecrübesi olan varmı o kadar makbul olurki gece gündüz dua ederiz (e-mail adresiniz silinmiştir)
Cevap: Evi Terk Etmesine rağmen ne boşanıyor nede eve geliyor üstelik şüpheli durumda olanlar hakkında önemlidir baakınız
Sayın üye öncelikle foruma üye olurken kabul ettiğiniz İmla kurallarına uyma konusunda zayıf kalmışsınız. iletinizde konular, talepler,, olaylar birbirine girmiş.
Anlayabildiğim kadarıyla ortada iddialar var ve bu iddanın tarafları kendinden emin. Her iki tarafda bu iddaların asılsız yada gerçek olduğunun ortaya çıkması için telefon kayıtlarına / dinleme ve diğer bilgilere güveniyor.
Ancak; yasal olarak ortada bir savcılık / mahkeme kararıi olmadan kimsenin telefonu dinlenemez, telefon kayıtları istenemez, ses kaydı yapılamaz. Yasal olmayan şekilde bu bilgilere ulaşılması yada ses kaydı yapılması, dinlenmesi ise suçtur.
Medeni hukuk kapsamında ise; taraflarına ncak bir boşanma davası aşamasında talep edilmesi ve hakimin onay vermesi durumunda ilgili GSM Operatöründen telefon trafiği kayıtları istenilebilir. BU kayıtlarda ise; hangi telefondan, hangi telefon numarası, hangi tarih ve saatte ne kadar süre ile aranmış bilgisi görülebilir. Mesaj ve sesli görüşme kayıtlarına ulaşılamaz.
Ancak telefon hattı sahibi kendi dileği ile ilgili GSM Operatöründen telefon faturası detaylarını isteyebilir.
Bunun dışında yasal olarak yapılabilecek bir işlem yoktur.
Geçmiş olsun..
Cevap: Evi Terk Etmesine rağmen ne boşanıyor nede eve geliyor üstelik şüpheli durumda olanlar hakkında önemlidir baakınız
merhaba kardeş ordamısınız