Ödenmeyen aidata icra takibi
öncelikle herkese iyi günler diliyorum, diğer forumlara baktım ama tam sorumun karşılığı olmadığı için yeni konu açmak zorunda kaldım. kısaca özetliyeyim ;
yöneticisi olduğum apartmanda 2 yıldır aidat borcunu ödemeyen bir komşumuz var,kendisi rusyada yaşıyor,kendisine ulaşabileceğimiz hiçbir adresi telefonu vs. iletişim bilgisi bulunmamaktadır, fakat evine gelip giden evini kontrol eden annesi ve kız kardeşi var onlarda 2 sokak yukarımızda oturuyorlar, onların telefonu ve adresleri var kendileriyle görüşüyorum oğullarının borçlarını defalarca kendilerine söyledim her defasında ödeyecek deyip geçiştiriyorlar, oğullarının adresini telefonunu vs. hiçbir şekilde iletişim adresini vermiyorlar bana sorum şöyle şimdi,
1-) noter den protestoyu borçlu olan oğullarının adına annesinin adresine gönderebilirmiyim.
2-) noterden 1 defa protesto çekip icra takibi başlatmam yeterlimidir yoksa 1 kaç kez protesto çekecekmiyim.
3-) eğer borçlu olan oğlunun adına annesinin adresi üzerinden tebligat yapamıyorsam bu durumda nasıl bir yol izleyeceğiz.
emek verip soruyu yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Cevap: Ödenmeyen aidata icra takibi
Protestoyu boş verin direkt icraya verin, tebligatı da annesine yollayın derim ben.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Protestoyu boş verin direkt icraya verin, tebligatı da annesine yollayın derim ben.
Ödenmez ise annesinin evine haciz mi gelecek bu durumda?
Annesinin evine hacze gidilmez elbette çilinigir marifeti ile borçlunun evine girilir ne var ne yok götürülür :)
Bir şey yoksa eve haciz konulabilir varsa arabasına haciz konulabilir vs.
teşekkür ederim bilgileriniz için
Annesinin evine ödeme emri göndereceksiniz,muhtarda kaydı varsa kesinleşir.
Sonra ev haczi yerine dairenin tapu kaydına haciz şerhi işletin bence.
"muhtarda kaydı varsa kesinleşir.. " derken rusyada yaşıyan oğlu kastediliyor sanırım.
tebligat yani ödeme emri annesinin evine giderse hacizin bu eve gelme olasılığı var demektir.
Tabi, oğlunun kaydı demek istedim.