Cevap: Yd reddi kararına itiraz
Bu konuda iyi bir yorumda bulunabilmek için bazı soruların cevaplanması gerekir. İdare Mahkemesi idari işlemi iptal etti ve Danıştay bunu onadı mı? Davalı idare Karar Düzeltme müracaatında bulundu mu? Zira hukuki süreç henüz bitmemiş gibi. Danıştay'ın kararında hüküm olarak ne yazılmış? Yönetmelikte sözlü sınav şartı var mı?
öncelikle dava danıştaya açıldı diğer şahış tarafından ve yd kararı çıktı belediye bu karara itiraz etti red geldi ve şahsın basarısız sayılmasına ilişkin yd kararı çıktı.bunun üzerine belediye beni işten çıkardı ama o şahsı işe almadı çünkü belediye
kararı sınavın yd sı çıktı diye yorumladı.bunun üzerine kararı yanlış uyguladıkları gerekçesiyle idare mahkemesine dava açtımyd li olarak ve benin idare mahkemesine açmış olduğum yd davası red geldi bölge idareye itiraz ettim davanın bizi işten çıkararcak nitelikte olmadığı ve yd nin kabulü şeklinde cevap geldi bu süre aşamasında danıştaya dava açan şahşın esas kararı geldi ve kararda belediyenin yeniden değerlendirme yapması gerektiği şahsın direk işe başlaması anlamına gelmediği ve yapılan sözlü sınavın yönetmeliğe uygun ama hukuka aykırı yapıldığı sınavın veya ve sözlü ibaresinin iptali seklinde karar geldiği bilgileri verildi ve bölge idarenin yd kararını uygulayıp işe başlatması için beloediyeye dilekçe yazdım ama danıştay esas kararı yüzünden bizim yd kabulünü işleme koyamayacaklarını sınavın iptal olduğunu tebliğ ettiler.bu durumda bölge idarenin yd kararı uygulanmıyor diye tazminatmı yoksa tekrar işe başlatılmamız için yd davasımı açmam gerekiyor ve nereye.teşekkürler eğer karışık gelirse daha önceki yd kararı danıştay kararı başlığındaki yazılarımda detaylı açıkladım incelerseniz sevinirim teşekkürler...
Anladığım kadarıyla Danıştay Yönetmeliğin zabıta alım şartlarıyla ilgili bazı maddelerini ve sözlü sınavı iptal etmiş. Bu durumda sözlü sınav sonucuna göre oluşturulan tüm idari işlemler ve diğer yargı kararları hükümsüz kalmıştır. Muhtemelen davalı idare Danıştay'ın bu kararını temyiz etmiştir ve temyiz Danıştay İDK'da görüşülecektir. Yani bu konudaki hukuki süreç henüz bitmemiştir diye düşünüyorum. Ancak temyiz ve olursa Karar düzeltme sonucu da kuvvetle muhtemel önceki kararın onanması şeklinde olabilir. Şu durumda sizin için hiçbir hukuki çare yok gibi maalesef. Belediye sözlü sınavı Yönetmeliğin iptal edilen maddeleri çerçevesinde yenileyecektir diye düşünüyorum. Ancak Danıştay İDK temyizde bozma kararı alırsa bu %100 lehinize oluR.