Mevduat hesabına yanlışlıkla bloke konulması
Merhabalar
Eşimin iş bankasından almış olduğu mevduat hesabının 200 tl ek hesabndan para kullandık.1.5 ay boyunca ek hesabımıza para yatıramadık.Daha sonra bankadan gelen telefola borcumuz olduğu hatırlatıldı 200 lirayı 249 tl olarak ödedik ve ek hesabı kapattık.
Daha sonra eşim bir işyerinde çalışmaya başladı.maaşı aynı mevduat hesabına yatırılmaya başlandı.3 ay kadar bankadan sorunsuz bir şekilde maaşını aldı.Daha sonra 19 Nisan 2010 günü hesabına 1100 tl yatırıldı.fakat ihtiyacımız olmadığı için paraya 23 Nisan 2010 a kadar dokunmadık.23 Nisan günübankamatikten para çekmeye gittiğimiz dehesapta para nın var olduğunu ancak limitimizin müsait olmadığını gösteren bir yazı çıktı ve paramızı alamadık.internet şubesinden baktığımız da ise -3900 tl borcumuz olduğunu gördük.Müşteri hizmetlerini aradığımızda ise maaşımıza şubemiz tarafından 5000 tl bloke koyulduğunu fakat ne sebeple koyulduğunun görülmediğini söylediler.biz 3 gün boyunca (resmi tatil olması sebebi ile)paramızı alamadık dolayısıyla ödemelerimizi de aksatıp mağdur duruma düştük26 Nisan 2010 tarihinde bankaya gittiğimizde ise lakayt bi şekilde 3 ay önce yapılan ödemenin sistem tarafından görülmediği ve otomotik bi şekilde 200 tl için 5000 tl bloke koyulduğunu bi özür bile dilemeden bize söylediler.
Benim sorum bu bankacılık ta hukuki midir.Ve bankaya karşı tazminat talebi doğururmu .Birde ben hangi mahkemeye başvurmalıyım.
Bankanın internet şubesinden -3900 tl borcu gösteren internet çıktısı nı aldım.
Hepinize teşekkür ederim.
Cevap: Mevduat hesabına yanlışlıkla bloke konulması
Bu hukuki bir durum olmayıp dağıtmışlığın ciddiyetsizliğin klasik örneğidir. Gelişmiş ülkelerden birinde yaşasaydınız ciddi bir tazminat alabilirdiniz. Ancak Türkiye'de zırnık alamayacağınız gibi yorulduğunuzla kalırsınız.
Engin Bey teşekkür ederim yorumunuz için .Ama hiç bişey olmamış gibi devam etmek te zor geliyor.Yapacağım en iyi iş o bankanın kredi kartını iptal etmek olacak galiba.Şikayette bulunmam için nasıl bir yol izlemem gerekir.bilgilendirirseniz sevinirim.
BDDK ya Bankalar birliğine ve savcılığa şikayet edebilirsiniz.