Cevap: Kiralanan mallara haciz
Avukat isterse hacizde eder gerekirse muhafazada yapar. Malların sahibi olduğunu iddia eden 3. kişi haciz tarihinden itibaren 7 gün içersinde istihkak davası açmalı, süreyi kaçırmayın. Ayrıca haciz sırasında istihkak iddiasında muhakkak bulunun ve bunu zapta geçirttirin. Haciz sırasında kira kontratı, vs... belgeleri haciz memuruna sunun.
peki , diğer konuya ( bulunmuş olduğum ilçede yediemin deposu bulunmamakta.söz konusu ürünlere yerindemi haciz konulur yada başka bir yöntemmi uygulanır.) sorusuna bir yorumunuz varmı acaba ?
Alacaklı taraf eşyaları muhafaza edecek yeddi emin tedarik edebilir. İlla adli yeddiemin olması gerekmiyor.
değerli hukukçum bize verilen önbilgide yediemin deposu yok ise yerinde kişiye yediemin yapar şeklinde idi.anladığım kadarı ile gelecek avukatın takdir ve talebine göre işlem yapılıyor belli bir standart uygulama yok başka başka fikirler yorumlarla karşılaşınca bizlerinde kafası karışıyor isteristemez.
benim kiraladığım ürünler yine kiraladığım kişi için önemli onların mallarına bir zarar gelmemesi için bu kadar hassasiyet gösteriyorum.
şayet avukat yinede başka bir yere yediemin yaparsa açıcak olduğumuz istihkak davasıında bu ürünleri geri alma şansımız yüzde kaç olabilir sizce vede ortalama bu davanın süreci diğer davalar gibi uzun sürermi ? saygılar
Alacaklı yeddi emin tedarik edemezse mecburen haczedilip yerinde bırakılır. Avukatın takdir ve talebi değil herkese uygulanan hukuk budur.
Malların başkasına ait olduğu ispat edilirse ürünleri geri alma şansınız yüzde yüz, ispat edilemezse yüzde sıfırdır :)
İstihkak davaları da diğer davalar gibi uzun sürebiliyor.
teşekkür ediyor saygılar sunuyorum .