-
Basit yaralama
Merhabalar.
oncelikle olay 2007 de basladi. 2007 de bir kisiye cep telefonu sattim ve parasini alamadim aradan 1 yil gecti ve ben sikayetci oldum.daha sonra 2008 kurban bayraminda sikayetci oldugum kisi ve ailesi beni keser,bibergazi ve sopayla darp ettiler. bu tarihte karakola gittim ve darp raporu aldik.ertesi gun karakolda alacak vericek kapattik ve birbirimizden sikayetci olmicagimizi soyleyerek ayrildik. simdi asil konu bu 2009 da bana kovusturmaya yer yoktur diye savciliktan sikayetim icin evrak geldi ve itiraz etmedim. ama bugun elime ulasan bir tebligatla dunyam yikildi. 2010 temmuzda sulh mahkemesinde davam varmis ve musteki sifatiyla gidicekmisim? diger muhattap kisiler ise 3 kisi ve 3 ude musteki sanik? olay BASIT YARALAMA olarak gecmis? anlayamadigim konu ben sikayet etmedim ve karsi taraf nasil sikayetci olabiliyor? neler yapmam lazim.maddi durumum iyi deil avukat tutamiyorum. beni bilgilendirmenizi bekliyorum
-
Cevap: Basit yaralama
Dünyanızın yıkılmasına gerek yok, son derece rahat olun.
Olay anladığınız gibi değil. Karşı taraf şikayetçi olmamış. Muhtemelen savcı sikayetçi olmasa bile kendiliğinden kami davası açmış olabilir. İlk duruşmaya gidence olay ortaya çıkacaktır. Siz müşteki olduğunuzdan size bir zarar gelmez. Hakime olayı anlatarak şikayetçi olmadığınızı söyleyebilirsiniz.
Davacı değilseniz davayı takip etmeyeceğinizi katılmak istemediğinizi özellikle belirtiniz.