Avukata devrolan kredi kartı borcum hakkında bir kac sorun var
iyi günler bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim. benim hsbc campus kredi karım vardı. borcumu ödeyemediğim için avukata devroldu. borcum en son bankanın bildirgiği 620 liradan sonra avukata devroldu. avukat beni arayıp
820 lira oldugunu soyledi ve ödememe durumunda icra ya gidecegini ve bunun masraflarla 2500 lirayı bulacagını söyledi. gerçekten 2500 lira olup olmayacagını merak ediyorum... bu yüksek miktar beni ödemeye tesvik etmek içinmi söylendi acaba
*bukadar faiz oranı normalmidir?
*borcum 620 lira ve simdi söylenen 830 lira arasında olan fark avukatın alacagı para mı?
ve benim bu borcu taksitlendirebilmek yada bir süre ertelemek gibi bir şansım var mı?
avukat 830 lirayı yatırdıktan sonra icra masraflarını cekecegini söyledi. bugun ayın 27 si
ayın sonuna kadar yatırın yoksa icraya gidecek dedi. bu 4 günlük süreyi uzatma imkanı varmı ?
hoşcakalın
Cevap: Avukata devrolan kredi kartı borcum hakkında bir kac sorun var...
Belki 2500 olmaz ama faizin işletileceği süreye göre yine de yüksek rakam çıkacaktır.
Alıntı:
Av. Seyhan Uzun rumuzlu üyeden alıntı
Belki 2500 olmaz ama faizin işletileceği süreye göre yine de yüksek rakam çıkacaktır.
Teşekkürler. Bu borcu avukata yatırmam gerekiyor değilmi. Bunun karşılığında bir belge almam gerekecek. fakat aynı sehirde değiliz. nasıl alabilirim.
İcra dairesine gidip borcu memura hesaplatırsanız en sağlam yolu seçersiniz.
Avukatın söylediği daha düşükse ona ödeyin ama ibranamenizi alın.
Neymiş bu ya 2500 tl olacakmış.Bunların yıllık,aylık faizleri belli.o borcun o kadar olması için 3 yıl geçmesi lazım.Avukatlık vekalet ücreti zaten 160 tl.Neyse o yanlış.Siz ödemeyi icra dairesinde dosyayada yapabilirsiniz,alacaklı vekilinede.Taksitlendirmede talep edebilirsiniz tabiki.
"borcum 620 lira ve simdi söylenen 830 lira arasında olan fark avukatın alacagı para mı?" bu aradaki para ihtarname ücreti olsa gerek..
4 gün sonra icraya takibi yaparlarsa vekalet ücretleri masraflar harçlar dahil icra dosyasına yatırmanız gereken miktar 1100 lira civarı olacaktır.
yardımlarınız için teşekkür ederim.
borcum henüz icra memurluguna devrolmadı.
şimdi ben bu ücreti yatırcağım. avukat bana hesap numarasını verecegini söyledi ve oraya yatırcakmısım.
oda sonra bana en gec 1 hafta 10 gün içerisinde gerekli kagıdı yollayacakmıs. aynı sehirde degiliz avukatla. bu yol sizce dogru bir yolmu?
Ben kendi işim olsa gidip bürodaöderim ve ibranamemi alırım.