Kamu davası açmada yasal süreç nedir?
bir devlet kurumunda 657 ya tabi olarak çalışmaktayım kurum içerisinde bir başka bölgeye geçmek için tayin istedim bana red yazısı geldi gereçkeyse kadroma uygun münhal kadro olmaması isi pysaki daha önce benimle aynı kadroda olan bir sürü insanın geçişleri onaylanmış ve halen aktif bir biçimde görev yapmaktalar.ben bu konuda dava açmak istiyorum ve yasal süre nedir bana red cevabı 22 şubatta geldi hala vaktim varmı?nasıl bir yol izemeliyim eğer hala vaktim varsa emsal teşkil edecek durum ve kişilerde olduüu için dava açsam bana bir avukat tavsiye edermisiniz?
Cevap: Kamu davası açmada yasal süreç nedir?
Açmanız gereken kamu davası değil. Kurumunuzun steğinizi reddetmesi suç unsuru taşıyorsa savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz, savcı gerekli görürse kamu davası açar.
Sizin olayınızın kamu davası ile hiç bir alakası bulunmamaktadır. Ortada idari bir işlem var ve suç teşkil etmemektedir. İdari işlemlere karşı tebliğ tarihinen itibaren 60 gün içerisinde idare mahkemesine başvurarak iptal davası açılabilir ancak bu süreyi geçirmişsiniz.
İdareye bir dilekçe yazın,diğer kişilerin ataması yapılırken benim neden yapılmadı diye,cevaba müteakip idare mahkemesinde 60 gün içerisinde davanızı açın,muhtemelen mahkeme davayı kabul edecektir..
Alıntı:
desenora rumuzlu üyeden alıntı
bir devlet kurumunda 657 ya tabi olarak çalışmaktayım kurum içerisinde bir başka bölgeye geçmek için tayin istedim bana red yazısı geldi gereçkeyse kadroma uygun münhal kadro olmaması isi pysaki daha önce benimle aynı kadroda olan bir sürü insanın geçişleri onaylanmış ve halen aktif bir biçimde görev yapmaktalar.ben bu konuda dava açmak istiyorum ve yasal süre nedir bana red cevabı 22 şubatta geldi hala vaktim varmı?nasıl bir yol izemeliyim eğer hala vaktim varsa emsal teşkil edecek durum ve kişilerde olduüu için dava açsam bana bir avukat tavsiye edermisiniz?
Daha önce de söylenildiği gibi sizin konunuz kamu davası değil bir idari dava yani iptal davası gerektirmektedir. Tayin dilekçenize idarenin verdiği cevap size resmi olarak tebliğ edilmemiş ise yani cevap adi postayla gelmiş ya da kurumunuzca imza karşılığı tebliğ edilmedi ise iptal davası açma süresini kaçırmış sayılmazsınız. Dava dilekçenizde beyan edeceğiniz tarih dava açma süresinin hesaplanmasında dikkate alınmak zorundadır.