-
Trafik kazası
babam ana yolda köprü üstünden geçerken bisikletli 58 yaşındaki adama çarpıyo adam ölüyo ama adam daha önceden beyin felci geçirmiş yani bisikleti iyi kullanamıyor düşüp bayılıyor köprünün üstü otoban olarak geçiyormuş ama ölen olduğu için bunların önemi yokmuş babm 8 de 8 suçlu bulunuyor biz neyapabiliriz
-
Cevap: Trafik kazası
Ölenin yakınlarına tazminat ödeyeceksiniz
-
Babanız hakkında ceza davası açılır ve ardından tazminat davaları gelebilir. Ceza davasında uzman bilirkişiden kazanın oluşu ve kusur durumları hakkında rapor istenecektir. Otoban yola bisiklet giremez babanızın tamamen kusurlu bulunması ilginç.
-
slmlar yaklaşık 3 ay önce ben bi trafik kazası yaptım. eşimle pazara giderken sol şeritte seyir halindeydim. yol çift şerit büyük caddeydi. yolun sağında ileride bi kalabalık vardı. yaklaşık 15 metre kalınca içlerinden bi çocuk fırladı arabanın tekerleğine çarptı ayağı kırıldı. önündeki dükkan sahibi çocuğu kucağına aldı bişey yok al hastaneye götür dedi. annesiyle birlikte aldık arabayla hastaneye götürdük. yani kaza yerini terk ettik. şimdilik şikayetci olalım çocuk iyileşince şikayeti geri alcaz dediler. yaklaşık 1 ay sonra beni avukat aradı karşı tarafın bi talebi yok şikayetini geri aldı sizde gelin imzalayın savcıya vercem dedi. gittim baktım hiçbir hak talep etmiyorum diye imzalamış bende imzaladım. fakat avukat savcıya dilekceyi vermemiş karşı tarafı şişirmiş ben size bu olaydan çok para alırım diye. aradan 2 ay geçti çocuğun alçısı alınınca doktor araya platin koymadığı için bacak kısa bitmiş. yeniden bacak kırılıp araya platin konuyor. bacak kısa bitince karşı taraf çocuk sakat kalcak diye tekrar şikayetci olmuşlar. avukatın yanına varıp şikayeti geri aldıkları dilekceyi geri almışlar. şimdi mahkemeden yazı geldi eylülde mahkeme var. bana ne ceza verirler yüklü miktarda para cezası gelirmi. zaten dar gelirli biriyim. sizden cevap bekliyorum..
-
Kusur ne şekilde paylaştırıldı? Bu önemlidir. Kusur durumuna göre takriben 3000 TL gibi bir ceza ile karşılaşabilirsiniz ancak daha önemlisi karşı karafın ayrıca açacağı tazminat davasıdır.
-
Avukat karşı tarafın avukatımıydı?
-
tazminat davası açılsa da sizden bu para talep edilse bile ödemeyi farklı kanallar aracılığıyla yaptırabilirsiniz yani sizin adınıza bazı kurumlar bu ödemeyi yapabilirler irtibata geçin detaylı bilgi vereyim dilerseniz