Cevap: Hakaret Davası açmak
Savcılığa şikayette bulunun.
1-) Suç işlemiş olmazsınız zira dava açma hakkı olağanüstü hallerde bile kısıtlanamaz, bunu karşı tarafa beyan etmiş olmanız onu tehdit etmiş olduğunuz manasına gelmez.
2-) Hakaret davası açabilirsiniz.
3-) Dilekçeyle birlikte şahitlerinizi beyan etmeniz yeterlidir.
Hakaret davasını siz açmayacaksınız. Siz sadece delillerinizi de göstererek savcılığa bir şikayet dilekçesi vereceksiniz, o kadar. Savcılık davayı açar size de duruşma gününü mahkeme bildirir. Gittiğiniz ilk duruşmada davaya müdahil sıfatı ile katılmak istiyorum demeniz yeterledir.
Savcılığa vereceğiniz şkayet dilekçenizde telefon mesajlarını da yazın.
Mahkeme aşamasında bu mesajları bilirkişiinceleyeceği için telefonunuza ve mesajlarınıza gözünüz gibi bakın.
Alıntı:
Av. Seyhan Uzun rumuzlu üyeden alıntı
mesajlarınıza gözünüz gibi bakın.
Evet doğru söylüyor Av. Seyhan Uzun Mahkemede mesaj içerikleri çıkmıyor. Sadece trafik çıkıyor mesajları sildiysen de elinde bir kanıtın olmayacaktır.
Ya benımde başima geldi özel bir gsm şirketıne borcumdan dolayı avukatlık olmuşum tamam borcumu kabul edıyorum ama arayan hanfendi,beni o şekılde bir yargıladı kı yok ben evımı nasıl geçındırıyormuşum şirketım bana gününde maaşimi yatırmıyormuş ses tonuda yüksek bir şekılde.Hanfendı sesınızı yükseltmeyin dıyorum ben bağirim dıyor ve telefonu yüzüme kapatıyor.Daha önceden de borcum varmiş 3 dene önce onu söylüyor 3 sene çnce de varmiş hanfendı o borcu yatırdım dıyorum ne alaka dıyorum ama sankı bir yakınımmiş gıbı bağirip çağirdi.Gerçekten şü sen evı nasıl geçındırıyorsun lafı çok zoruma gıttı ve ne yapacağimi bilmiyorum...Yardımcı olursanız sevınırım