UYAP'tan hakkıma açılan davaları öğrenirken?

Merhabalar. Doğru yere açıp açmadığımdan emin değilim umarın sorun olmaz.
Benim sorum UYAP sistemiyle dava takibi ile ilgili olacak. Eğer dün birisi benim hakkımda dilekçe verdiyse savcılığa bugün bunu sistemden öğrenebilir miyiz? Yani dilekçe verildiğinde sisteme o gün geçer mi?
Ayrıca dilekçe verilirken TC kimlik no şartı yok isim ve soy isimle hakkımda dava açılmışsa, bunu yine de UYAP'a üye olduğumuzda görebilir miyiz? Sonuç olarak UYAP'ta TC kimlik no esasına dayalı arama yapılıyor. Teşekkürler.

Cevap: UYAP tan hakkıma açılan davaları öğrenirken ?

UYAP vatandaş portalında, sadece TC Kimlik numarası girilen davalar görülüyor. Davalı ve davacı olduğum davaları UYAP'tan araştırdım, hepsi görünmüyordu. Durumu bildiren mail attım ve görünmeyen davalar için ilgili mahkemeye başvurarak UYAP'a ilgili dosya ile ilgili olarak TC Kimlik Numaramı kaydettirmem gerektiği cevabı verildi.
Savcılık dosyalarını ise UYAP'ta takip edemiyoruz. Bulunduğum suç duyurusunu UYAP vatandaş portalından takip etmek istediğimde, herhangi bir kayıda ulaşamadım.
.

Peki hakkımda dün savcılığa dilekçe verilip verilmediğini nasıl öğrenebilirim?

Ne yapmam gerektiği ile bundan nasıl haberdar olacağım ile yol gösterirseniz sevinirim ona göre bugün gitmem gereken yerlere gideceğim.

Hukuksal bir yardımda istemedim ki sadece dün biri hakkımda savcılığa dilekçe verdiyse bunu nerden öğrenebilirim diyorum. Kimse mi bilmiyor bunu?

Hangi savcılığa verdiğini biliyorsanız / verildiğinden şüpheleniyorsanız, o savcılık kaleminden sorgu yaptırabilirsiniz?

Teşekkürler. Hayır hangi savcılığa verildiğimi bilmiyorum. Başka şehirden kontrol etme şansım yok mu? Adliyeye gitsem yardımcı olurlar mı?

Nerden nasıl öğreneceğimi adım adım söyleyebilecek kimse yok mu? Eminim bilen birileri vardır.

az önce 2-3 adliyeyi aradım ama tabiri caizse "hayvan" gibi davrandıkları için bir sonuca varamadım. 1 tanesi TC kimlik no istedi. TC kimlik no mu bilmiyorsa ismimle suç duyurusunda bulunamaz mı ? dedim. O nasıl olacak deyip TC kimlik numaramdan bakıp (muhtemelen UYAP sisteminden) sonra yüzüme kapattı. Bunun yolu yok mudur ? Ben böyle adliye adliye dolanıp hayvan muamelesi görerek mi birşeyler öğrenmeye çalışacam?

Uyap'tan hakkınızda yapılan suç duyurularını değil, açılmış davaları öğrenebilirsiniz. Hakkınızda yapılan şikayetleri ve suç duyurularını savcılık kaleminden öğrenebilirsiniz ancak telefonda yardımcı olacaklarını sanmıyorum.