Askerde çarşı iznindeyken alkol ama cezası
kardeşim 24.04.2010 tarihinde çarşı izninde alkol aldı.Alkolun etkisiyle sızıp kaldığı için nizamiyeye saat 20:30'da tellerden içeriye atlayarak giriş yapmış.Tabii yakalanınca hemen test yapmışlar.26.04.2010 tarihinde 10 gün oda hapsi cezası aldı.En önemlisi dosyası hazırlanıp mahkemeye verilecek.Ayrıca uzun dönem asker askerliğinin bitmesine 3 Buçuk ay var...Bide askeriyede alkol tedavisi görmeye başlamıştı.
dosyasındaki suçlar;
1-çarşıda alkol almak
2-çarşıdan geç gelmek
3-kışlaya nizamiye yerine tellerden atlaylayıp girmek
Sizce sonuç nolur? Çok merak ediyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.Gerçekten hapis cezası alır mı? Hapis cezası alırsa askerliği uzar mı?
Cevap: Askerde çarşı iznindeyken alkol ama cezası
Arkadaslar yanıtlarınızı bekliyorum
Cevap: Askerde çarşı iznindeyken alkol ama cezası
Alıntı:
snmsnm rumuzlu üyeden alıntı
kardeşim 24.04.2010 tarihinde çarşı izninde alkol aldı.Alkolun etkisiyle sızıp kaldığı için nizamiyeye saat 20:30'da tellerden içeriye atlayarak giriş yapmış.Tabii yakalanınca hemen test yapmışlar.26.04.2010 tarihinde 10 gün oda hapsi cezası aldı.En önemlisi dosyası hazırlanıp mahkemeye verilecek.Ayrıca uzun dönem asker askerliğinin bitmesine 3 Buçuk ay var...Bide askeriyede alkol tedavisi görmeye başlamıştı.
dosyasındaki suçlar;
1-çarşıda alkol almak
2-çarşıdan geç gelmek
3-kışlaya nizamiye yerine tellerden atlaylayıp girmek
Sizce sonuç nolur? Çok merak ediyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.Gerçekten hapis cezası alır mı? Hapis cezası alırsa askerliği uzar mı?
Disiplin Mahkemesinin görevine giren bir suç.Asarı gizlenmeyecek derecede sarhoş olmak suçu.1 günden 60 güne kadar ceza alabilir.Eğer ceza alırsa bu süre askerlikten sayılmaz.Çarşı izninden geç dönme süresi bir tam gün olmadığı için kısa süreli kaçma suçu oluşmaz.