-
Çek Davası
Herkese iyi çalışmalar ben bir konuda sizden bilgi almak istiyorum! Ben geçen sene esnaftım işlerim kötü gitti ve iflas ettim 1 senedir işsizim kart borçlarıyla bogusuyorum birde işlerimin kötü gittigi bu dönemde çek yazdım ancak çeklerimi ödeyemedim çeklerim bir kişide 5000 tl lik 6 yaprak toplamda 30.000 tl tutarında ve bu davayı avukata devrettiler ben borcum olan kişiye elden 3000 ödedim ayrıca bankadan yaprak bası 400 küsür alınanıda sayarsak benim bu kişiye yaklasık 25.000 borcum var ancak faizi ile 1 yılda tekrar toplam 30.000 oldugunu söyledi ben yakında bir iş kuracacım ve insallah işlerim yolunda giderse borcumu ödeyeceğim ancak borcum olan kişi haklı olarak ben 1 senedir bekliyorum artık bekleyemem ya bul ya dava açacağım hapse gireceksin diyor benim 3 yada 4 ay daha zaman kazanmam lazım bu zamanı kazanmak için kanuni yoldan yapabileceğim bir başvuru varmıdır nasıl zaman kazanabilirim ayrıca çeklerim için ödenmediği tarihten 2 ay sonra adliyeye bildirildi zaman aşımı gibi bir durum söz konusu degil yani adliyede bu konu ile ilgili 11 aydır dosyam var ama dava açılmaıştı!
Bundan sonra olaylar nasıl gelişir nasıl olur ve neler yasanır bu noktadada bilgi verirseniz çok sevinirim.
Cvaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim...
-
Cevap: Çek Davası
İyi çalışmalar arkadaşlar bu benim için çok önemli bir konu ve günüm azalıyor maddi noktada çok sıkıntılı oldugum için avukat tutamıyorum bilgi verebilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim!