Din değişikliği bildirilmek zorunda mıdır?
Öncelikle bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben evliliğim sebebiyle Yunanistan'da yaşıyorum. Kilise nikahı için din değiştirdim. Dolayısıyla vaftiz sonrasında Türk ismime bir de vaftiz ismim eklendi. Bu değişikliği Türkiye'de bildirmemin zorunlu olup olmadığını öğrenmem gerekiyor. Kısaca sorum, din ve isim değişikliğinin bildirilmesi zorunlu mudur? Eğer öyle ise nasıl bir yol izlemem gerekir. İlginiz için çok teşekkür ederim. Saygılar, İyi çalışmalar.
Cevap: Din değişikliği bildirilmek zorunda mıdır
İsim değişikliğini Türkiyedeki nufusunuza işletmek isterseniz.Dava açacaksınız.Din değiştirmek idari başvuruyla olur.Dava açmak gerekmez kanımca.
Yanıtınızdan bu değişikliklerin bildirilmesinin zorunlu olmadığını anlıyorum. İsteğe bağlı ise ben ismime eklenen ismi ve din değişikliğini bildirmek istemiyorum. Bunun yasal bir zorunluluk olup olmadığını öğrenmek istemiştim. Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Türkiye'de yaşayan bir Hollandalı yakınım var çifte vatandaş; kendisi İstanbul'da 14 sene yaşadıktan sonra Lutheranlık'tan İslamiyet'e geçmeye karar verdi. Müftülüğe giderek dinini değiştirdi, herhangi bir dava vs olmadan aldığı belgeyle Nüfus Müdürlüğü'nden yeni nüfus kağıdını aldı.