-
SSK ve Bağ-Kur Affı
Yeni Ssk Bağ-kur affı konuşuluyor. Geriye dönük borçlanma diye...
Bu kanun çıkacakmış..?[:0]
Bu kanunun içeriği nasıl ve benim asıl sorum
1-Ssk'lı geriye dönük nesıl borçlanacak..
2-Geriye dönük ödeme emeklilik yaşına etki etmeyecekmiş. Yani benim girişim 2000 yılı Fakat 1987 den vergiye kaydım var , bunu ödediğim zaman emeklilik yaşım 1999 dan sonra kayıt olanlar 60 yaş olduğu için hiç yaşta düşme olmayacakmış. Sebebi de bu sadece pirim içinmiş yani sadece piprim günlerin artacakmış...
Kanun çıkmadı ama çıkarsa nasıl işleyecek yaş düşmeyecek mi?_...[:I]
-
Sn. Recephh,
Birisi aslı astarı olmayan bir balon uçurmuş, sizde buna inanmışsınız. Gerçekten SSK ve Bağ Kur hizmet borçlanması diye af, maf yok. Öncelikle bunu böyle biliniz.
Beklen durum ise, ssk ya prim borcu ve cezası, idari para cezası gibi geçmiş dönemlere ait borçları bulunanlar ile yine Bağ Kura prim borcu bulunanların primlerinin yeniden yapılandırılması , bir takım indirimlerin yapılması ve 36 ay gibi cazip bir ödeme planının borçlulara sunumundan ibarettir.
Sorularınıza gelince;
1. Sorunuz. SSK lı geriye dönük nasıl borçlanacak: Böyle bir borçlanma yoktur. Gündemde böyle bir yasada yoktur.
2- Geriye dönük ödeme yaşı etkileyecekmi: böyle bir geriye dönük ödeme olmadığından dolayı yaş da etkilenmez. Ancak, 04.10. 2000 den sonra bağkura girme nedeni olupda girmeyenler, bu tarihten sonra zorunlu bağkur sigortalı olduğundan geriye doğru giriş yapabileceklerdir.
Yine primlerinide yeniden yapılandırmaya göre ödeyebileceklerdir.
Sizin 1987 yılından vergi kaydınız olduğunu söylemektesiniz. Bundan önceki prim borçlarının yapılandırılmasınıda (2003) yılında 20.4.1982-04.10.2000 tarihleri arasında vergi kaydı olan kişilerin geriye dönük vergi borçlanması adı altında hizmetleri alınmıştı. Yeni tasarıda bu yok. Ancak Mecliste bu yasa görüşülürken önergelerle çıkabilir. Yasayı beklemek gerekir.
Size ve bu konuyla ilgilenenler için daha önce BEKLENEN SSK BAĞKUR PRİM YAPILANDIRILMALARI İLE İLGİLİ BİR KONU BAŞLIĞI İLE BİLGİ VERMİŞTİM. lütfn onuda okumanızı öneririm.
Bilgi edinmenizi rica eder , sosyal güvenli güzel günler dilerim.