-
Mal paylaşımı
öncelikle vereceğiniz cevaplar ve ilginiz için teşekkür ederim.
Benim sorum annemin üzerinde taşınmaz mal var kendisi şuan sağ ve babamla evliler yani şuan aile durumundayız.annemin önceki evliliğinden 2 çocuğu bulunmakda şimdiki evliliğinden ise 1 yani ben bulunmakdayım. şimdi sorunumuz bu önceki 2 çocuğun annemin üzerindeki mal üzerindeki durumu ne olucakdır tahminim mala ortak olucaklar ama ben şöyle bir şey düşünüyorum annemin üzerindeki evi satıp o nakit para ile kendi şahsıma olarak bir mal mülk vs almak.. Acaba diyorum hukuk bana parayı nereden buldun der mi? şauana kadar kayıt altı bir çalışmam olmadı öyle bir dava açılsa bile ben bir şirket kurup parayı oradan kazandım diyerek böyle bir çıkış yolu olabilirmi yani kısaca bana yol gösteriniz lütfen.. önceki çocukları bana ,anneme bir dava açabilirmi anneme açsa bile üzerinde mal olmadığından bir sorun olurmu önceki çocuklarıyla ne benim nede annemin görüşmesi belki 20 senedir yüzlerini görmüyoruz, yani bir ilgisi alakası yok onlar ile.. Başka bir yol ile bu sorunu çözebileceğimi öneri gösterecek değerli avukatlarımızı önemle bu konuya davet ediyorum ayrıca avukat olarak danışmam olmadı şuana kadar düşünüyorum bu önümüzdeki günlerde tabikide daha sağlıklı olucakdır sizinde yorumlarınızı alırsam benim için çok yararlı olucakdır.ayrıca sorularınız var ise cvp vermeye hazırım tekrar ilginiz için tşk ederim.
Iyi günler....
YÖNETİM NOTU: Aynı konuyu tekrarlamak ve başlıkta "yardım, acil, ilginenin vs" içeriği kullanmak yasaktır. Konu açmadan önce forumlarda arama yapınız. Aksi takdirde sabrediniz !
-
Cevap: Mal paylaşımı
sayın avukatlar ve ilgili kişiler değerli yorumlarınızı önemle rica ediyorum...
-
Hiç "Kul hakkı" diye birşey duydunuz mu?
Annenizin ölümünden sonra diğer çocuklar mal kaçırma kastı olması sebebiyle satışın iptali için dava açabilecektir.
-
öncelikle değerli yorumunuz için tşk ederim sayın av.seyhan uzun kul hakkı dediğiniz o zaman her birimiz sokakdan geçen birine bir ev araba bağışlayalım nasıl olur böyle yaklaşım ne kadar doğrudur. ben mesajımda belirttiğim üzere diğer eşinden olma çocuklar 20 senedir ne bayramda ne seyranda hastalık da ve kötü bir durumda aramamışlar analarını bakmamışlar allah korusun annemizi kaybetme durumundan sonrada işde bizim seneler önce annemiz olan kadından işde şu ev bilmem araba kalmışda gidelim konalım demesi (kul hakkına) mı giriyor?.ayrıca bu edinilen mallar benim çocukları olmamdan itibaren gelişen dönemlere aittir. ben en kötü zamanında hastalıkığında sağlığında her durumunda aile olarak yanında olmuşum.bu nasıl bir hukuk anlayışıdır.ben böle insanlara ev araba vericeğime o yerleri satar bir tenekenin içinde benzin döker yakarım o parayı yine vermem giderim hayvan bakım kuruluşlarına bağışlarım yine vermem.siz hukukçular olarak böyle birşeye nasıl göz yumarsınız yukarda ilahi adalet diye birşey vardır tamam sizide anlıyorum hukuk yasalar gereği konuşuyorsunuz.ama bu adalet de ne kadar doğru orası tartışılır...hiçbir yolu yokmudur...adalet bu kadar çaresiz mi ? cvplarınız için tşkler.
-
konuya hakim sayın avukatlarımızın bilgilerine ve yorumlarına ihtiyacım vardır saygılar
-
cvplarınızı bekliyorum saygılar.
-
Kardeşlerinizle eşit olarak paylaşacaksınız.Mal 2002 den sonra alınmışsa eşlerin herhangi birinin ölümü ile yarısı diğer eşe geri kalan ise çocuklar arasında bölüşülür.Bulunduğunuz ilden avukat yardımı alınız.