MSN şifresi kırma ve hakaret
Selam, ben eski erkek arkadaşıma msn ve facebook şifremi kırdığı için dava açmak istiyorum. Kendisi şifrelerimi kırıp, benim facebook hesabımdan hakaret içeren sözler yazdı. Ortak bir arkadaşımız dava açacağımı söyleyince şifrelerimi geri verdi ancak ben dava açmaktan vazgeçmedim. Forumda bu konularla ilgili yazılanları okudum ama biraz kafam karıştı. Ben bu şahsın adresini, telefonunu ve de işlediği bu suçu evde kendi bilgisayarından yaptığını biliyorum. Şikayette bulunduğumda bu suçun işlendiği anlaşılabilir mi, başka bir ispata gerek var mı? Özellikle bu ispat konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Cevap: MSN şifresi kırma ve hakaret
Alıntı:
economics rumuzlu üyeden alıntı
Selam, ben eski erkek arkadaşıma msn ve facebook şifremi kırdığı için dava açmak istiyorum. Kendisi şifrelerimi kırıp, benim facebook hesabımdan hakaret içeren sözler yazdı. Ortak bir arkadaşımız dava açacağımı söyleyince şifrelerimi geri verdi ancak ben dava açmaktan vazgeçmedim. Forumda bu konularla ilgili yazılanları okudum ama biraz kafam karıştı. Ben bu şahsın adresini, telefonunu ve de işlediği bu suçu evde kendi bilgisayarından yaptığını biliyorum. Şikayette bulunduğumda bu suçun işlendiği anlaşılabilir mi, başka bir ispata gerek var mı? Özellikle bu ispat konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
facebook için hiçbirsey ispat edemezsiniz Amerika IP leri malesef paylaşmıyor Türkiyede facebook un temsilciliği bulunmamaktadır. Boşuna zaman kaybı hiç uğrasmayın saygılar.
yalnızca facebook değil, iki tane mailimin şifresini kırdı, sırf şifre kırmaktan herhangi bir ceza almaz mı yani?
bu konuda gerçekten hiç üşenmeden hakkımı aramak ve o şahsı cezalandırmak istiyorum. sadece boşuna uğraşıp uğraşmayacağımı bilmek istiyorum. şifremi kimin kırdığını, evini, adresini kesin olarak bildiğim için kolaylıkla yakalanacağını düşünüyorum ama bu konuda biraz daha bilgi alabilirsem ve de o kişinin ceza alma ihtimalini öğrenebilirsem çok sevinirim...
Alıntı:
economics rumuzlu üyeden alıntı
yalnızca facebook değil, iki tane mailimin şifresini kırdı, sırf şifre kırmaktan herhangi bir ceza almaz mı yani?
Alıcak
TCK 243,244 den yargılanacak.
Alıcağı ceza için kanunu okuyunuz :ok
kanunu okudum söylediğiniz gibi, sanırım en azından para cezası alacak. çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar...