Arsamın hala sahibi miyim?
Öncelikle herkese selamlar.sorum şu:
Babamdan kalan tek katlı evlerin arasında kalan bir arsam var. O bölge imar durumunu geçmiş ve arsanın bir kısmından yol geçmiş diğer kalan kısmı ise başkasına verilmiş. Beni de başka bir yere vermişler. Arsamın verildiği kişi arsama satılık yazısı asmış etrafındaki tel örgüleri yenileyecektim görünce şaşırdım. Şimdi bu arsanın kullanım hakkı benim değil mi artık? Kimsenin apartman vs.yaptığı yok önümzdeki 20 yılda yapılacak gibi durmuyor. Bu durumda ne yapabilirim?
Saygılarımla,
Cevap: Arsamın hala sahibi miyim?
Arsanız ile ilgili yapılan işleri (imar, ifraz, kamulaştırma, kadastro) bilmek lazım, tapuda arsanız ile ilgili işlemleri öğrenebilirsiniz, itiraz edilebilecek, hukuken yapılabilecek bir şey varsa öğrenmek ve yapmak üzere avukatınızla görüşmeniz yararlı olur.
Siz belediyenin verdiği diğer arsanın sahibisiniz. diğer arsanın değeri sizin arsa ile aynı değerde olmalıdır. Belediyede çalıştığım zamanlarda kendisine verilen yerden memnun olmayan bir şahısa dava açmasını söylenmişti. Tam detaylı bir bilgim yok fakat böyle bir yol izleyebilirsiniz.
3194 say. kan. 18 maddesi uygulanmış gözüküyor, askı ilanında itirazınız yoksa yapılacak bir şey kalmamış sizin parseli başka yerden vermişler.