Avusturya Vatandaşın Türk'ün Türkiye'de Evlenmesi
Avusturya vatandaşlığına geçen bir Türk, daha sonra Türkiye'ye gelerek burada evleniyor. Evlenirken askerlik problemi olduğu için Türk nüfus cüzdanı ile değil, Avusturya kimliği ile evlilik yapıyor. Bu durumda Avusturya kayıtlarında bu kişi evli ; Fakat Türkiye kayıtlarında bekar gözüküyor. Bu durumu düzelterek Türkiye kayıtlarında da evli gözükmesi için ne yapmak gerekir ? Tanıma ve tenfiz benzeri bir işlemle oradaki kayıtların aynısının buradaki nüfus kayıtlarına işlenmesini isteye bilir miyiz ?
Cevap: Avusturya Vatandaşın Türk'ün Türkiye'de Evlenmesi
Sayın Moda nerden buluyorsunuz bu soruları
Avusturya'daki herhangi bir Türk konsolosluguna bunu kolaylikla sorabilirsiniz...
Hiç zor olmuyor sayın sonuncu:)
İdari olarak başvuru yapılmalı.Nufus Müdürlüğüne veya Konsolosluğa ,para cezası söz konusu olabilir.
iyi günler benim bir sorum olacak ben avusturya vatandaşı bir bayanla evlenmeyi düşünüyorum onun getirmesi gereken belgeleri de biliyorum..peki benim oraya göndermem gereken bir belge varmı evlenmeden önce? yanıtlarsanız çok sevinirim teşekkürler..
Alıntı:
baikoqlu rumuzlu üyeden alıntı
peki benim oraya göndermem gereken bir belge varmı evlenmeden önce? yanıtlarsanız çok sevinirim teşekkürler..
Evet var. Bu belgelerin listesini müstakbel eşiniz bizzat öğrense daha uygun olur. Yanlış hatırlamıyorsam pasaportunuzun fotokopisi, bekarlık belgeniz(U1 idi sanırım) vb göndermeniz gerekecek.
Şimdiden mutluluklar.