Teminat çekleri ile ilgili bilgi
Mesleğe yeni başlamış bir avukat olarak meslektaşlarımın bu konuda bilgilerini alabilirmiyim? Müvekkilim bir
Şirkette çalışmaktayken kendisine 10 tane çek verilmiş (numaralarıda belirtilmiş ve son 5 çeke kadar ödemelerden yapılmıştır sözleşmeye göre)ama onunla bir sözleşmede yapılmış yani bu sözleşmede
Çeklerin teminat için verildiği yazıyor. Ama ben bunu çekleri icraya verdiğimde öğrendim çünkü karsı taraf hem
İcra mehkemsinden çeklerin teminat çeki olduğu için takibin iptalini istedi. Bu durumda takip iptal edilirmiş doğru
Ama başka ne yapabilirim? Söz konusu çek yazılı delil başlangıcı olabilirmi? Olursa nasıl bir savunma yapabilirim
Herhalde artık alacak davası konusu olur çünkü müvekkilim hala şirketten alacaklı durumda ve bunu bir şekilde
İspat etmeliyim temelde bir borç ilişkisi söz konusu. Teminat çeki olduğu nedeniyle takip iptal edilse bile hala alacağım
Olduğunu nasıl ıspatlarım? Alacak davası mı yoksa ilamsız takip yapmak mı? Yâda ilk duruşmada ben hâkime tamam
Teminat çeki ama şöyle şöyle gibi savunmamı nasıl yaparım? Arkadaşlar uzun bir soru oldu ama gerçektende bilgilerinize
İhtiyacım var.
Cevap: Teminat çekleri ile ilgili bilgi
çek çek tir avukat bey eninde sonunda alırsın. pek bilgin yok benim kimse cevap yazmamış o yüzden yazdım
3. kişi değilse hamil.Çek keşidecisi ile çeki icraya koyan hamil arasında başka bir ciro yoksa, Teminat olduğu da çeki icraya koyandan sadır imza ile ortaya çıkmışsa ,bu durumda takipten sonuç alınamaz.Normal mahkemelerde dava yoluyla alacak tahsil edilir.Sözleşme ve bu takip dosyaları da delil olarak gösterilir.