Yargıtay bozma kararı sonrası süreç
Merhabalar,
Dava 2008 aralık ayında sona erdi.Hakimin kararı;tazminat talebinin reddi,100tl nafaka ve boşanmanın onayı
idi.Ve tazminat için ve nafaka artırımı için benzer davaların açılmasının da reddine demişti.Karşı taraf temyize
gitti.Boşanmanın onaylanması,tazminatın gözden geçirilmesi ve nafakanın arttırılması talebiyle.15 nisan da yargıtaydan bozma kararı geldi.Yargıtay boşanmayı onaylıyor tazminat talebini reddediyor sadece nafaka arttırılması için
yeniden (duyduğum kadarıyla) tek bir defaya mahsus sadece nafaka arttırımı için dava görülecekmiş.Benim öğrenmek istediğim;Tek bir duruşma mı olacak?bu konuyla ilgili olasılıklar nelerdir?ve Dosya yargıtaydan döndüğü için kısa bir zaman mı sürer?yoksa normal davalar gibi 3 4 ay atabilir mi duruşma tarihi?Birde duruşma tarihini nasıl
öğrenebilirim?O kadr bunaldım ki 5 senedir bitmesi için bekliyorum.Bana bu konular hakkında bilgi verirseniz
sevinirim.
Yargıtay bozma kararı sonrası süreç
Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse yok mu?Lütfen??
Cevap: Yargıtay bozma kararı sonrası süreç
merhaba hüseyin bey bende aynı durumdayım aam benim sıkıntım temyiz sonuçlandı yargıtay sayfasında gördüm ama ne kadar sürede tebliğ ediliyor bilmiyorum..sizin dosyanız karara bağlandıktan ne kadar süre sonra elinize ulaştı?? birde karar sonucu içeriğini yargıtay sayfasından görmek gibi bir şansımız varmı?? teşekkürler şimdiden
hüseyin71'in davası aralık 2008 de bitmiş temyizden yeni gelmiş.
okan_kırım sizinki ne zaman sonuçlandı ve tam olarak hangi tarihte öğrendiniz acaba?
benim de benzer bir durumum var da merak ediyorum benimki ne zaman gelir diye.
1 yıl oldu temyize gideli benim davamın.
Alıntı:
dertli001 rumuzlu üyeden alıntı
hüseyin71'in davası aralık 2008 de bitmiş temyizden yeni gelmiş.
okan_kırım sizinki ne zaman sonuçlandı ve tam olarak hangi tarihte öğrendiniz acaba?
benim de benzer bir durumum var da merak ediyorum benimki ne zaman gelir diye.
1 yıl oldu temyize gideli benim davamın.
benim dosya 15 nisan 2009 da yagıtaya gitmişti dün belli oldu sonuç..elime geçmesini bekliyorum bende
hayırlısı olsun hakkınızda.
sistem çok kötü.
keşke evlenirkende bu kadar sürünsek o zaman bu kadar boşanmalar olmazdı belki de:)
benim davamın bitişi 1 yıl oldu yargıtaya ne zaman gitti bilmiyorum. o zaman daha vakit var benimkine.
umarım hayırlısı ile kurtulurum ,,benimle aynı sıkıntıyı yaşayan herkesin kurtulması dileğimdir..
sizin dosyanızın yargıtaya nezamn gittiğini bilmediğinizi söylemişsiniz..eğerki yerel mahkemedeki davanızın esas ve karar numaralarını biliyorsanız yargıtayın web sitesinden dosya sorgulama ordanda dosya arama bölümü var bahsetmiş olduğum bilgileri oralara yazarak 2.hukuk dairesinde arayabilirsiniz..çünkü benimde tam 1 yıl 1 ay olmak üzereydi sonuçlandı
Benim e benzer durumum var. halen dosya temyizde (1 yıldır zaten temyizdeydi). sonuçlanması bilmem kaç ay daha alır. Sonuçlanınca süreç söyle işliyormuş. Yeni bir dava dosyası açılıyor aynı mahkemede. 1 ay içinde tek celsede hakim ya kararında ısrar ediyor veya bozmaya uyuyor. eğer ısrar ederse senin tekrar itiraz hakkın var. Eğer bozmaya uyarsa, iki durum söz konusu:
1- senin lehineyse karşı taraf 15 günde tekrar kararı temyize götürüyor.
2- eğer aleyhineyse sen tekrar götürebilirsin.
bundan sonraki süreç bir iki yıl daha atabilir.
Evlenirken bu süreci yaşarsak o zaman böyle olmaz.
Adalet göçmüş durumda, hayat ise sönük bir balona dönüyor. Zaman hep aleyhimize çalışıyor.
Ben bu aralar temyizden feragat etmeyi düşünüyorum. Bir iki yıl daha evli kalmak istemiyorum. Ödeyecem allahlarından bulsunlar.