Müşterek bir tarlayı satın alırken ne yapılması gerekir?
sayın site yetkilisi,hisseli olan bir tarlayı almak istiyorum,resmiyette geçerli olabilecek bir satış sözleşmesi nasıl yapabilirim,bu yapılan satış sözleşmesinin bağlayıcı olup olmamasının gerekçeleri nedir veya ne olabilir.bu konuda yardımlarınızı rica ediyor saygılarımı sunuyorum.kısaca ben olayı özetleyebilirsem :akrabamda bir tarla var bu tarlayı almak istiyorum.akrabam olan sahış bu tarlayı 1977 yılında satın almış olduğu kişilerden senet yaparak ve kefiller önünde satış sözleşmesi yaparak almıştır.elimizde bu senet bulunmaktadır.tarlanın satın alındığı kişiler şu an hayatta değillerdir.ben bu tarlayı almak istiyorum,benim resmiyette geçerli olabilecek kendimi sağlama alabileceğim bir şekilde bu satışı nasıl yapabilirim.ilginize teşekkür eder saygı ve hürmetlerimi sunarım...
Cevap: Müşterek bir tarlayı satın alırken ne yapılması gerekir?
1977'de tarlayı satan kişilerin mirasçılarına ulaşmanız gerekiyor.
Eğer böyle bir satışı kabul ediyorlarsa, sorun çıkarmayacaklarsa tapu devrini onlardan talep edip, harici satış sözleşmesi yapılan kişiye bedeli ödeyin.
Ancak mirasçılar böyle bir satışın vuku bulmadığı iddiasında olurlarsa, o halde öncelikle tarlayı 1977'de satın aldığını iddia eden kişinin onlara karşı dava açması, tarla kendi adına tescil edildikten sonra sizin satış sözleşmesi yapmanız gerekecek.
Bir meslektaşımızdan profesyonel yardım alın.
ilginiz ve nezaketiniz için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım...
Bu konu ile alakalı benimde sorunum var.29500M. sınırımızdaki tarlaya pazarlık ettik.Tapuya gittiğimizde satıcılarda sorun çıktı.Satış olmadı.Bende hissedarlardan biri hacizlik olmuştu ona para ödedim hissesi karşılığında,yer 7 hisseli idi.Noterden satış vaadi ile 29500 m. nin 7/1 ini satın aldım.Bu yerin benden hissedarların herhangi birisi tarafından alabileceğini biliyorum.20000 TL verildi.Hissedarlardan biri benden yeri almaya kalkarsa prosödür nedir?Ben para ödediğimimi muhatap alacam yada hissedarlardan yeri almak isteyen benle anlaşmak zorundamı?.Muhatap ben miyim?