Boşanmanın mali sonuçları ifadesinin kapsamı nedir?
Boşanmanın ferileri ifadesinin sadece tazminat ve nafaka anlamında olduğunu ,diğer maddi konuları kapsamadığını biliyorum.
Fakat boşanmanın mali sonuçları denildiğinde hukuki anlamda mal paylaşımını da ifade etmiş oluyor mu?
Bu ifade farkının anlamını doğru olarak öğrenmek benim için çok önemli.Hukukçu arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.
Cevap: Boşanmanın mali sonuçları ifadesinin kapsamı nedir?
MK 166'da, anlaşmalı boşanmada bahsedilen "mali sonuçları" kastediyorsanız bu maddeye yine boşanmanın fer'ileri olan nafakalar ve tazminatlar girer.
Ancak bu anlaşma protokolünde mal paylaşımının da düzenlenlenmesine ve boşanma davası ile hükme bağlanmasına engel değildir.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
MK 166'da, anlaşmalı boşanmada bahsedilen "mali sonuçları" kastediyorsanız bu maddeye yine boşanmanın fer'ileri olan nafakalar ve tazminatlar girer.
Ancak bu anlaşma protokolünde mal paylaşımının da düzenlenlenmesine ve boşanma davası ile hükme bağlanmasına engel değildir.
40000 tl maddı manevı tazmınat,30000 tlde zıynet eşyalarının istendiği bir boşanma davasında ıkı tarafında şahitleri dinledi...hakim ömüzdekı celse muhtamelen karar verecek..bu sekıl bir davada ne kadarlık bir tazmınata hükmedilir..zıynet eşyasının bilir kişi 20000 tl olarak belirlediğini düşünsek bu mıktarın yarısınımı ödüyoruz..en olumsuz durumları ve en olumlu durumları öğrenmek istiyorum..3 yıl fiili ayrılık dolayısıyla açılmış bir dava tam 3 yıl oldu mahkemede hala devam edıyor...bu davada boşanmayı gercekleştirmek için nasıl bir yol izlenmeli?