Kuyumcudan altın alındığını nasıl ıspat edebılırım?

Kredı kartım ıle bır kuyumcudan 22 ayar bılezık aldım fakat banka hesap ekstremde o kuyumcuya aıt bılgılerın yerıne bır beyaz esya fırmasına aıt post makınesı bılgılerının oldugunu gordum.Merak ettıgım konu su.Benım kuyumcudan bılezık aldıgımı ıspat etmem gerektıren bır konu var ve ben bunu nasıl ıspatlarım?

Cevap: Kuyumcudan altın alındıgını nasıl ıspat edebılırım?

Fatura almadınız herhalde. Faturada saf altına KDV uygulaması yoktur, sadece işcilik bedeline uygulanır. Öte yandan kuyumcu, bu faaliyetinin yanında beyaz eşya bayiliği de yapıyor olabilir. Vergi yönünden bu durum uygun mu bir şey diyemeyeceğim. Kuyumcuyla bir görüşün. Sorun nedir? Altının ayarından kaynaklanan bir sorun mu var yoksa bir boşanma davasında falan mı altın aldığınızı ispatlamak istiyorsunuz?

Re: Cevap: Kuyumcudan altın alındıgını nasıl ıspat edebılırım?

Fatura almadım fakat bu odemeyı yapmak ıstedıgımde mevcut kredı kartına aıt taksıtlendırmenın olmadıgını soyleyerek baska bır kuyumcu dukkanından odeme yapıldı.Maddı bır davamdan dolayı bu bılezıgı aldıgımı ıspatlamak ıstıyorum dava actıgım kısı kuyumcunun yakınıdır ve elınde bır belge yok.Bende sadece hesap ekstresı var fakat ondada beyaz esya olarak gozukuyor.Onerılerınız nelerdır?

Cevap: Re: Cevap: Kuyumcudan altın alındıgını nasıl ıspat edebılırım?

Alıntı:

kelebek-06 rumuzlu üyeden alıntı

Fatura almadım fakat bu odemeyı yapmak ıstedıgımde mevcut kredı kartına aıt taksıtlendırmenın olmadıgını soyleyerek baska bır kuyumcu dukkanından odeme yapıldı.Maddı bır davamdan dolayı bu bılezıgı aldıgımı ıspatlamak ıstıyorum dava actıgım kısı kuyumcunun yakınıdır ve elınde bır belge yok.Bende sadece hesap ekstresı var fakat ondada beyaz esya olarak gozukuyor.Onerılerınız nelerdır?

Muhtemel bir durumda şudur..
Kuyumcunun şirket isminde beyaz eşya geçiyordur ve bankada pos cihazını şirket ismine tescil etmiştir. Mahkeme vasıtası ile bankadan bilgi isteyerek beyaz eşya yazan slip in çekildiği pos cihazının hangi işyerinde ve adres bilgilerini alabilirsiniz. Ayrıca extrada aldığınız ürün altın beyaz eşya yada gıda gibi harcamalar yazmaz sadece ticaret ünvanı yada şirket ismi yazar bu nedenle bu yolla ispat nasıl olur bilemem ispatın en büyük ve güçlü yolu faturadır.

Re: Kuyumcudan altın alındığını nasıl ıspat edebılırım?

Cevaplarınız ıcın tesekkur edıyorum.