Babam sağ. Hiç bir borcu yok. çok zengin. Ama mirasını red etmek istiyorum.
Arkadaşlar,
Babam zengin bir müteahhit. ancak para bende sen kimsin vb gibi laflar ile hep beni aşağılıyor. Ben ise kurumsal ve ISO 500 de bir firmanın kalite müdürüyüm ve ona hiç bir ihtiyacım yok. bu lafları yememek için ve ona ihtiyacım olmadığını belirtebilmek için mirasından feragat etmek istiyorum. o sağ iken bunu nasıl yapabilirim. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Babam sağ. Hiç bir borcu yok. çok zengin. Ama mirasını red etmek istiyorum.
Babanızla mümkün olduğunca az görüşmelisiniz ki siniriniz bozulmasın, mirastan feragat etmeyiniz; ölüm hak miras helaldir.
Cevap: Babam sağ. Hiç bir borcu yok. çok zengin. Ama mirasını red etmek istiyorum.
teşekkürler ama yinede bir yolu var mı ?
işi zamana bırak derim.Bu Sözleri Öz babanızda söylese bu sizin hakkınız,Tabiri caizse bir kulağınızdan girsin öbür kulağınızdan çıksın.Avukat beyinde söylediği gibi babanızla az görüşün ki siniriniz bozulmasın inanın yaşı ilerledikçe o da ne yaptığının yanlış olduğunun farkına varacaktır.Mirası ancak kendisi vefat edince red edersiniz yada babanız sağ iken mal paylaşımı yapılır diğer mirasçılarla sizde hakkınızdan vazgeçtiğinize dair noterde imza atarsınız..UNUTMAYIN Kİ ÖLÜM HAK MİRAS HELAL
Alıntı:
margasi rumuzlu üyeden alıntı
işi zamana bırak derim.Bu Sözleri Öz babanızda söylese bu sizin hakkınız,Tabiri caizse bir kulağınızdan girsin öbür kulağınızdan çıksın.Avukat beyinde söylediği gibi babanızla az görüşün ki siniriniz bozulmasın inanın yaşı ilerledikçe o da ne yaptığının yanlış olduğunun farkına varacaktır.Mirası ancak kendisi vefat edince red edersiniz yada babanız sağ iken mal paylaşımı yapılır diğer mirasçılarla sizde hakkınızdan vazgeçtiğinize dair noterde imza atarsınız..UNUTMAYIN Kİ ÖLÜM HAK MİRAS HELAL
Bence yaşı ilerledikçe daha kötü olabilir.Bizim peder zengin değil,8 dairesi var arada sallıyor siz kimsiniz herşey benim,ben kazandım daha nicesi.Yaşı ilerledikçe çekilmiyor.
Valla Allah böyle veya benzer tuhaf anası babası olan evlatlara sabır versin. Ana - baba hakkı ödenmez tabi ki ama hiç mi evlat hakkı yok...