Sıvı veya Gaz Halindeki Enerjinin Nakline Ait Tesislerde Hırsızlık
Merhaba, biraz yardıma ihtiyacım var. Eğer cevap veren olursa, şimdiden teşekkür ederim.
Bugün (22.04.2010) cep telefonuma üye olduğum UYAP sisteminden bir kısa mesaj geldi. İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'ndeki bir asliye hukuk mahkemesinde adıma açılan ceza davası nedeniyle mayıs ayında davaya çağırıldığıma dair. (Bu arada Antalya'da yaşıyorum ve İstanbul'a en son 2007 Mayıs'ında günübirlik gitmiştim. Küçükçekmece adliyesi olduğuna göre dava konusu olay da sanırım o bölgede olmuştur ki Küçükçekmece'nin yerini bile bilmem) UYAP internet sitesine girerek dava dosyasına ait temel bilgilere ulaşmaya çalıştım. Benimle beraber 6 kişi için Petrol Ofisi A.Ş. dava açmış. "Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi, Sıvı veya Gaz Halindeki Enerjinin Nakline Ait Tesislerde Hırsızlık" suçlaması ile...
Ne diğerlerini tanırım ne de böyle birşey yaptım. Sanırım isim benzerliği ya da kimlik bilgilerimin çalınması ile ilgili olsa gerek. Aklıma da başka birşey gelmiyor.
Dört aydır işsiz olduğum için dava öncesinde bilgi almak maksadıyla İstanbul'a gitme şansım pek yok. Dava hakkında ayrıntılı bilgiyi nasıl öğrenebilirim? Eğer, isim benzerliği ise ne yapmam lazım? Fakat, isim benzerliği değil de kimlik bilgisi hırsızlığı ile sahte kimlik üretilmiş ve bu sebeple ben sanılıyorsam ne yapmam lazım? Antalya'da savcılığa başvursam, faydası olur mu?
Bu konu hakkında bilgi verenlere şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Sıvı veya Gaz Halindeki Enerjinin Nakline Ait Tesislerde Hırsızlık