Cevap: İki farklı konu ve hakim
Fiili ayrılık'la neyi kastediyorsunuz sn. hukukçular kralı?
Alıntı:
HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı
Davacı tarafından açılmış "fiili ayrılık" davasında ; davalı taraf; davacının başka biriyle birlikteliğini öne sürerek , davanın seyrini değiştirebilir mi?...yoksa dava ; "fiili ayrılık" davası esaslarına göre mi yürütülmelidir..?..hakimin takdir ve kanaat hakkı varmıdır..?
Davalı taraf, davacının iddialarına yasal süresi içerisinde zina / sadakatsizlik vb nedenlerle karşı dilekçe verirse iki dava birleştirilir. (bende öyle oldu) sonrada taraflara hodri meydan der. İddia sahipleri iddialarını ispat etmek için süresi içerisinde mahkemeye delil ve tanık listesini sunar. Beyanlarını verirler. Hakim tarafların iddilarını, delillerini, tanıklarını dinler, inceler, daha sonra tanık ifadeleri ile delillerin değerlendirilmesine dair son beyanları alır. Davacı yada davalıdan bir tanesinin davasını reddeder, (ben bu aşamayı göremedim) davayı sonuca bağlar. Takdir ve kanaat hakkı vardır.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Fiili ayrılık'la neyi kastediyorsunuz sn. hukukçular kralı?
Sn. Sezgin;"Davanın reddi sonrası 3 yıllık fiili ayrılık " davasını kasteddim....
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Davalı taraf, davacının iddialarına yasal süresi içerisinde zina / sadakatsizlik vb nedenlerle karşı dilekçe verirse iki dava birleştirilir. (bende öyle oldu) sonrada taraflara hodri meydan der. İddia sahipleri iddialarını ispat etmek için süresi içerisinde mahkemeye delil ve tanık listesini sunar. Beyanlarını verirler. Hakim tarafların iddilarını, delillerini, tanıklarını dinler, inceler, daha sonra tanık ifadeleri ile delillerin değerlendirilmesine dair son beyanları alır. Davacı yada davalıdan bir tanesinin davasını reddeder, (ben bu aşamayı göremedim) davayı sonuca bağlar. Takdir ve kanaat hakkı vardır.
Sn. Yaman;bütün deliller ortadayken ve davalı taraf ta itiraz etmiyorsa ; hakimin "3 yıllık fiili ayrılık davası" na takdir hakkı varmıdır.?...tabi ki davalının öne sürdüğü konu isbatı zor olduğu için ;RED kararı verebilir hakim...hakim davacının davasını esas almak zorunda değilmidir...?
Davanın seyrini değiştirmeyi bırak ,davayı reddettirebilir de...........