Apartman genel toplantısında,tapu kaydında ismi bulunan kişinin eşi toplantıya vekaletname vererek mi katılır,yoksa o da kat maliki sayılır mı?Doğrusu ikilemde kaldık.Yeni yönetici olduğum için herşeyi kuralına uygun yapmak istiyorum.Saygılarımla
Printable View
Apartman genel toplantısında,tapu kaydında ismi bulunan kişinin eşi toplantıya vekaletname vererek mi katılır,yoksa o da kat maliki sayılır mı?Doğrusu ikilemde kaldık.Yeni yönetici olduğum için herşeyi kuralına uygun yapmak istiyorum.Saygılarımla
Uygulamada, kat malikinin kendisi dışında herkes vekalet ile temsil ediliyor. Mesela 1163 sayılı kanunda da eşler vekaletname kullanıyor. Ayrıca Medeni Kanunda da eşlerin temsil yönünden birbirinden bağımsız olduklarına yer veriliyor.
Cevabınız için teşekkür ediyorum.Saygılarımla
bende bir soru sorayım.
kiracılar katılabiliyormu ,
Kooperatif genel kurulu hariç, kat malikleri toplantısına malik tarafından verilecek vekaletname ile (noter şartı yoktur) herkes katılabilir.
peki burda bi,kural.yokmudur dairede oturan kiracı.
isim başka imza başka olabilirmi?
ben bi yerde gördümde:)
Vekaletnamede, vekaleti veren ve vekil tayin edilenin isimleri ve imzaları bulunmalıdır.
Apartman toplantısına kanun gereği, Kat Malikleri yani tapuda ismi yazılı daire veya dükkan sahipleri katılabilir. Fakat bu kişiler isterse, el ile yazılmış vekaletname ile diledikleri şahısları (bunlar kiracılar da olabilir) vekil olarak tayin edebilirler, bu durumda Kat Maliki yerine toplantıya vekili katılabilir ve denetçi olmak hariç tüm haklara sahiptir, çünkü denetçiler sadece Kat Malikleri arasından seçilebilirler. Ayrıca, toplantıya vekaletnamesi olmayan kiracılarda sadece dinleyici olarak katılabilirler fakat hiçbir söz ve oy hakları yoktur.
teşekkür ederim hie17:)
benim başımda bi sorun. var,
lütfen şunuda yanıtlarmısın:
1)apartman toplanıp karar almadan en az -20: gün önce;
apartman B.blok daire:12- ali............ 30/03/2010 de bu şahıs karar almadan önce taşınmış il dışına taşındı.
2)yeni kiracı 01/04/2010 bu tarihde daire:12- ye taşındı ismi: elif.............
konu: karar dan önce taşınmış kiracının ismi?
alınan kararda:yeni kiracı imzalamış
burda hukuken davayı ilgilendiren ne var acaba?
lütfen değerli hukuk severler ben sizleri çok seviyorum :)