Anlaşmalı boşanmadan vazgeçmesi sonrası
Herkese kolay gelsin. Benim sizler için basit kendim için zor bir sorum olacak.
Eşim ile 1999 yılında evlendik. 10 yaşında bir kızımız oldu. 2009 temmuz ayında anlaşmalı boşanmak için dilekçe verdik. Mahkeme Ekim 2009 ayına gün verdi. Bu arada biz eşimle tekrar barıştık ve davamızı geri aldık. Ancak aradan geçen 6 ay zarfında sorunlarımız bir daha nüks etti. Bu durumda tekrar dava açabilir miyiz? Çevremizde ki insanlar "2 sene dava açamazsınız" diyorlar.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla
Cevap: anlaşmalı boşanmadan vazgeçmesi sonrası
Alıntı:
hasan kural rumuzlu üyeden alıntı
Herkese kolay gelsin. Benim sizler için basit kendim için zor bir sorum olacak.
Eşim ile 1999 yılında evlendik. 10 yaşında bir kızımız oldu. 2009 temmuz ayında anlaşmalı boşanmak için dilekçe verdik. Mahkeme Ekim 2009 ayına gün verdi. Bu arada biz eşimle tekrar barıştık ve davamızı geri aldık. Ancak aradan geçen 6 ay zarfında sorunlarımız bir daha nüks etti. Bu durumda tekrar dava açabilir miyiz? Çevremizde ki insanlar "2 sene dava açamazsınız" diyorlar.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla
Bu yanlış.
Yeni Türk Medeni kanunumuza göre 1 yıl evli kalmış olan her çift anlaşmalı boşanabilir.
"Davamızı geri aldık" derken, nasıl geri aldınız?
Feragat mi ettiniz?
Evet.. Davamızdan feragat ettik. Şimdi tekrar anlaşmalı boşanabilir miyiz onu merak ediyorum. İlginiz için ayrıca teşekkürler.
Evet, anlaşmalı boşanabilirsiniz.
Yalnız unutmayın, Protokolünüz, yeniden dava açmayı gerektirmeyecek netlikte olmalı.
Sayın İlknur hanım, ilginiz ve aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.