Pert araç kasko ibranamesi
Iyi günler,
Aracımla yaklaşık 1 ay önce ciddi bir kaza yaptım. Kasko şirketim yaklaşık 3 hafta süren eksper incelemesinden sonra aracın pert olduğuna karar verdi ve benden aracı devralmak için vekaletname gönderdi. Gerekli evrakları (vekalet, ruhsat, plakalar vs) hazırlayıp kasko şirketinin trafikten çekmek için kullandığı aracı kuruma teslim ettim. Bunun üzerine kasko şirketim bana eposta yoluyla ibraname gönderdi ve imzalayıp geri göndermemi, ödemeyi ibranameyi ellerine geçtikten sonra ve pert aracın alıcısına satış işlemleri tamamlandıktan sonra ödeme günlerinde yapılacağını söylediler.
Ibranameyi dikkatle okuduğumda, aracın piyasa bedeli olan xxxxx TL'sını nakden ve tamamen aldığımı, aracın üzerindenki tüm tasarruf haklarımdan sigorta şirketi lehine vazgeçtiğimi gibi birçok bağlayıcı hükümün bulunduğunu gördüm. Kasko şirketine bu şekilde bir ibranameyi herhangi bir ödeme almadan imzalamamın mümkün olmadığını bildirdiğimde, bu ibranamede herhangi bir değişiklik yapılamayacağını ve imzalamadığım takdirde ödemeyi alamayacağımı eposta ile bildirdiler. Ibranamenin en altında ibranameye konulacak her türlü meşruhat hükümsüzdür şeklinde bir maddede koymuşlar.
Bu şekilde ibranameyi imzalamak dışında başka yapabileceğim neler vardır? Bu şekilde bir ibranameyi imzalarsam kasko şirketi parayı istediği zaman öder, istediği zaman ödemez, isterse taksit taksit öder.
Kaskodan ayrıca aracımın perte ayrıldığına dair herhangi bir resmi belge tarafıma gönderilmedi, sadece epostalar ve sigortanın websitesindeki dosya numarası aratıldığında çıkan pert ifadesini görüyorum.
Konu ile ilgili yapabileceklerim hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Tesekkurler,
Melih
Pert araç kasko ibranamesi
Iyi günler,
Ek bir sorum daha olacaktı. 8000 TL ve üzeri ödemelerin banka üzerinden yapılması zorunluluğu kasko ödemeleri içinde geçerli midir? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
teşekkürler,
Melih