Apartman tadilatı için önavans toplama
Merhaba. cahilliğimi bağışlayın konuları inceledim ama bu başlığa ait bir konu göremedim.. sanıyorum ya cahilliğimden ya körlüğümden.. benim sorum şöyle, sahibi olduğumuz dairenin bulunduğu sitede yönetim, kurul kararıyla bina tadilatı için önavans alma yolunu seçmiş. Ancak benim düşünceme göre ihalesi açılmayan, teklifleri alınmayan ve hepsinden önemlisi hesabı belli olmayan bir tadilat için avans alınamaz, alınsa neye göre alınacağı belli değildir. tabii bu benim görüşüm.. maalesef bu konuda hukuki bilgiye sahip değilim. sizlerden ricam bu konuda beni bilgilendirebilirmisiniz? ön avans toplama yetkileri varmıdır, eğer var ise, ödenmeyen önavansı icraya verebilirler mi?
şimdiden çok teşekkür ederim.. saygılar.....
Cevap: Apartman tadilatı için önavans toplama
Kat malikleri kurulu tarafından avans toplanmasına karar verildiyse katılmak zorundasınız. Ancak toplatıya çağrılmadığınızı düşünüyorsanız ve karara itiraz etmek istiyorsanız bir aylık süre içerisinde bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurabilirsiniz.
sadece "avans toplanması " diye bir karar olabilir mi?
Yani avansın miktarı ve ne için toplanacağı belirtilmeli zannederim.belirtilmedi ise avansın miktarını yönetici kafasına göre kararlaştırabilir bu durumda.
Alıntı:
Gezgin_06 rumuzlu üyeden alıntı
Kat malikleri kurulu tarafından avans toplanmasına karar verildiyse katılmak zorundasınız. Ancak toplatıya çağrılmadığınızı düşünüyorsanız ve karara itiraz etmek istiyorsanız bir aylık süre içerisinde bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurabilirsiniz.
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
sadece "avans toplanması " diye bir karar olabilir mi?
Yani avansın miktarı ve ne için toplanacağı belirtilmeli zannederim.belirtilmedi ise avansın miktarını yönetici kafasına göre kararlaştırabilir bu durumda.
Yazdıklarımı okumuş olabilirsiniz ama anlamamışsınız. Yönetici değil, Kat malikleri kurulu bu şekilde karar alabilir diyorum. Toplanacak avansın ne amaçla kullanılacağı da mutlaka belirtilmiş olmalıdır.