7 yıldır tebligat yapılamadı
Kredi kartı borçlarımdan dolayı ikametimi yurtdışına aldırmıştım ve yurtdışındaki yeni adresimi noter kanalıyla bankaya bildirmiştim. 2003 yılından beri icra takibi yapılmakta fakat hiçbir şekilde bana bir tebligat yapılamadı. Eski adreslerime, muhtarlığa ve karakola giden tebligatların, şahıs yurtdışında xxx adreste ikamet etmektedir diye geri gönderildiği yolunda bilgim var. Zaman zaman telefon yolu ile bana ulaşan banka avukatlarına da borcu ödeme gücüm olmadığını söyledim.(Yalan değil gerçekten ödeyemiyorum, bundan dolayı anlaşmaya çalışın tavsiyesi vermeyin lütfen). Son 6 aydır arayan bir bayan, banka adına borç için benimle anlaşmaya çalışan bir firmadan aradığını söyledi. Bu tip kurumlar var mı? 7 yıldır bana resmi olarak ulaşamadılar acaba zaman aşımı söz konusu olabilir mi? Bankaların bu tip tahsil edemedikleri alacakları zarar olarak yazıp vergiden düştükleri doğru mu?
Teşekkür ederim.
Cevap: 7 yıldır tebligat yapılamadı
Genel zamanaşımı süresi uygulanır, yani 10 yıl. Ancak bir dava, icra takibi söz konusuysa, dava yada icra işlemi ile ve icra dairesinin yaptığı her işlem ile zamanaşımı kesilir ve yeniden işlemeye başlar. Yani 10.yılın dolmasından 1 gün önce başka bir adresinize tebligat için bir işlem yapılsa 10 yıllık süre yeniden başlar.
Zamanaşımı süresi olduğu gibi, zamanaşımını duraklatan veya durduran sebepler de vardır.
Sizin hesabınıza göre "7 yıl geçti, 3 yıl sonra arasalar da borcum yok derim" şeklinde bir durum söz konusu değildir.
Banka adına arayan bayan ile görüşmelerinizi sürdürün.