-
Tazminat ve maaş
MERABALAR...
04,08,2008 tarhınde calısmaya basladımgım iş yerınden ayrılmak üzereyim. Hıc bır hakkımı alamadım ayrıca alamadıgım 5 maaş var. Bu zaman kadar calsıtıgım ıs yerınden sıkayetcım olacagım. Sıgorta da oynamalar oldu bu calısma suresı ıcın de mal sahıbı aynı ama şirket ismleride degişti maaş alamadıgım dair bankadan evraklar ve bordro felan yok ortada. Benım durumumda ıkı arkadas daha var bız 3 kişi mahkemeye gitmeyi düşünüyoruz sonuc ne olur (işten ayrılma tazmınatı ıkı yıllık ızın sonra mesai felan işte) ayrıca güvenlik görevlisi olarak calsıtım bu zaman suresinde bu sekılde degerlendirirseniz daha iyi olur.. tskler şimdidenn
-
Cevap: Tazminat ve maaş
Aynı durum benim de başımda Noter kanalı ile iş aktinizi sonlandıracağınıza dair iş yerinize ihtarname çekin maaş alacakları Haklı fesih diye 15 Gün süre içerisinde bir cevap bekleyin . İlamsız icra takibine Başvurun bırakın işveren itiraz etsin :)) %40 İcra inkar tazminatına hak kazanırsınız. aynı an da 3 kişi davayı başlatın direk iş mahkemesine başvurun Maaşınızı net belgeleyen Banka dökümleriniz varsa maksimum 1 sene içerisinde davanız sonuçlanır