Merhaba,
Kira kontratını yaptığımız kişi evimizde oturmuyor, kirayı evde oturan kişi ödüyor. Bu durumda kiracı kirayı ödemediğinde kimi icraya vermeliyiz?
Printable View
Merhaba,
Kira kontratını yaptığımız kişi evimizde oturmuyor, kirayı evde oturan kişi ödüyor. Bu durumda kiracı kirayı ödemediğinde kimi icraya vermeliyiz?
Sözleşmede kiracı kimse onu.
Sizce İcraya başvurumda sözleşme sonuna kadar tüm kiraları isteyebilirmiyim yoksa sadece nisan ayı kirasınımı yasal olarak isteyebilirmiyim?
kontratta ismi yazılı kişiyi aradık, ev sahibi değişti benim sorumluluğum yok, kontrat geçersiz diyor, ev sahibi değişince kontrat yenilenmesi şartmıdır?
İcra müdürlüğünü arıyorum, icra başvurusunda bulunmak için neler gerekiyor diye sormak için cevap vermiyorlar, bana yanlış iş yapmamam için bilgi vermek zorunda değilmi oradaki görevliler?
Sözleşmenizde muacceliyet şartı varsa evet.
diğer sorularıma yanıt verebilecek online kimse varmı?
icra dairesini arıyorum diyorsunuz. burdan telefonla aradığınızı kabul edersek, icra dairesinde sizin işiniz dışında sıra bekleyen yüzlerce dosya bulunmaktadır. oradaki görevliler tabii ki vatandaşa yardımcı olmalıdır. ama bizzat daireye gelip bilgi alan insanlar varken size telefonda dert anlatması pek mümkün gözükmüyor.
durumunuzu net olarak anlatmamışsınız. ne kadar detaylı yazarsanız insanlar da ona göre zamanları olduğu kadar size yardımcı olabilir.
ev sahibi başkası iken siz evi satın aldınız. daire için yapılan kira kontratında adı yazılı olan kişi sizi tanımadığınızı eski ev sahibiyle kontrat yapıldığını bu durumda sözleşmenin geçersiz olduğunu söylüyor öyle mi?
eğer öyleyse, ortada bir kontrat yoksa evde kalan kişi orada işgalci olmuyor mu diye sormadınız mı kendisine?
Merhaba,
Konumu biraz daha detayli anlatip sizlerden yardim istiyorum. Benim satin aldigim evde kiraci vardi, ben kontrati yenilemedim. Bu arada kiracilar ev arkadaslariymis ve sozlesmeyi yapan kisi evden ayrilmis, ben kefil olarak gozuken kisiye ulasip evin sahibinin artik ben oldugumu soyleyip kirayi hesabima yatirmalarini noterden yazi ile bildirmistim. Bu olay 2 sene once oldu. Simdi bu kefil evden cikmis. ve kira borcunu odememisti. Bu sayfanin basinda sormus oldugum soruya aldigim yanit sonucunda hem sozlesmede gozuken kisiye hemde bana kirayi yatiran kisiyi icraya verdim. Evden cikan adam simdi bana diyorki sozlesmede adres bulunmadigindan ben sozlesmeyi yaptigim kisiye evden cikacagimi haber verip ciktim. Sana evi teslim etmiyorum. Beni icraya verirsen icraya verdigin tutarin %40 fazlasini senden alirim. Bu ne demek simdi ben anlamadim. Ben kira borcunu tahsil etmeye calisirken haksiz kiracinin davada hakli cikip benden para isteme durumu olabilirmi?