5 kişi borçlu 3 kişi birleşip menfi tespit davası açarsa
borçtan kurtulmak için imzaya itiraz edildi borçlu öldü imza onun çıktı.
şimdi de mirasçılar menfi tespit davası açtılar. dava açan 3 kişi .. oysa (2) diğer kişilerin söz söyleme hakkı yokmu oysa 2 si borcu kabul ediyor olmasına reğmen mahkemeye giremiyor bile bu kanunimi.. bende borçluyum senedi sentanzim ettim sen imzaladın çaldın diye iftira atıyorlar. mahkemeye girmem gerekmezmi.teşekkürler.
Cevap: 5 kişi borçlu 3 kişi birleşp menfi tespit davası açarsa.
Daha açıklayıcı bilgi verin.
adam borçlu ölmeden önce tebligat yapıldı 10 günsonra avukatı imzaya borca itiraz etti borçlu öldü. dava devam etti itm. de inmza ona ait geldi hemen borçlularda. 3 kişi ama 2 si menfi tespit davasıyla herşeye itiraz etti. şimdi borçlulardan bir borcu kabul ediyor fakat mahkemeye girip taraf olamıyor. diğer borçlularla kavgalı senedi o çaldı o imzaladı o çaldı o yazdı diyerek dışarda kalan borçluya iftira atarak mahkeme yazı örnekleri falan uzadı.bu kişinin mahkemeye gelip laf söyleme hakkı yokmu. borcumuzu ödeyelim borcumuz vardır deme hakkı yokmu. uzatıp faizlerle borcu 3 katına çıkarttılar. bu hakmıdır. uzatmaya hakları varmı.bu zarar davaya katılmayan kişiyi etkiliyor. ne yapılması gerekir. saygılarımla.
3 kişi, borçlunun mirasçıları ise aralarında iştirak halinde malik olmalarından ötürü zorunlu dava arkadaşlığı vardır,
Bu durumda menfi tespit davasını biri açabilir ancak davanın görülmeye devam etmesi için diğer iştirak halinde maliklerin de onayının alınması gerekir.
Eğer müşterek mülkiyet söz konusuysa cevap değişir.
Daha ayrıntılı bilgi vermeniz gerekiyor.
hayır mülkiyet değil normal senet borcu.4 kişi asıl borçlu öldükten sonra reddi miras yapmadığından asıl borçlu oldu.1 tanesi dışarda hem alacaklıya hem o dışardaki kişiye senedi beraber çaldılar.bu parayı verecek güçleri yok falan diyerek dava devam ediyor.
davaya katılıp borcun kabul ettiğimi bana atılan suçlamaların asılsız olduğunu gerçekleri ifade edemezmiyim..arkamdan neler çevirdiklerini bilemiyorum adıma sahte senetler belgeler neler koymuşlar bilemiyorum.dosyaya bakamıyorum bile. hayati öneme haiz taraf olmak istediğimi dilekçe ile belirtsem hakim kabul etmek zorunda değilmi...saygılarımla
Borçlunun mirasçılarının tamamı mecburi dava arkadaşıdır.
Siz mirasçı mısınız?
Siz mirası reddettiniz mi?
Siz mirasçı idi iseniz ve mirası da reddetti iseniz mecburi dava arkadaşlığı sizin için söz konusu değil.
İfadeleriniz düzgün olmadığından meramınızı anlamakta zorluk çekiyorum.
reddi miras yapmadık.ölümden 20 gün önce İ.T.M. hakimliğine imzaya borca itiraz ettik.imza ona ait geldi.dava tam sonuçlanmadan menfi tespit davası açıldı fakat ben borcu kabul ettiğimden aramızda borçlularla husumet var. beni davaya katmadılar. arkamdan türlü sahtekarlıklarla benide alacaklıyla işbirliği yapmakla seneti çalmakla,senedi doldurup alacaklıya vermekle suçluyorlar. dosyaya bakamıyorum bile. kimbilir neler koydular.heryerden belge tedarik ediyorlar .nasıl alıyorlar anlayabilmiş değilim.adamlar bizim 9 yıl önceki boşanma dosyasına bile bakıp evraklar almışlar.yani hakime dilekçe verip katılabilirmiyim bunun cevabını almak istiyorum.ben borca itiraz etmiyorum.faiz ve cezalarla 3 e katland.borcu kabul ettiğimi hakime söylemek istiyorum.saygılar avukat değilim anlatamıyorum. özür dilerim. saygılarımla.
menfi tespit davaya hepimizin girmesi mecburi değilmi hepimiz borçluyuz.aramızda husumet var..
el atma davasında mirasçılardan biri benim yerime sulh hukukmahkemesinde terekeye temsilci atnması için dava açtılar. menfi tespit davası da bu şekilde terekeye temsilci atanıp dava dışı kişinin haklarını savunması gerekmezmi. ben borcu ödemek ve zararlardan sorumlu olmak zorundamıyım.mahkemeye çıkıp ben borcu kabul ediyorum diyemezmiyim. saygılar....