İhbar tazminatı için patronla yaptığım sözleşme
Selamlar,
1,5 ay önce ayrıldığım iş yerinden 2 aylık ihbar süresine uymadan gittiğim için bana bu tazminat karşılığında bir sözleşme hazırladılar. Bazı projelerin bitirilmesi ile bu tazminattan vaz geçeceklerini söylediler. Eşim de aynı iş yerinde çalıştığı için istemeyerekte olsa imzaladım.
Şimdi eşim artık orada çalışmıyor ve bana hazırladıkları sözleşmeye uymak da istemiyorum.
Hukuken bu sözleşme doğru mudur ve ben bu sözleşmeye uymazsam yaptırımı ne olur?
Saygılar.
Cevap: İhbar tazminatı için patronla yaptığım sözleşme
Öncelikle imzaladığınız sözleşme sizi bağlar elbette.
İhbar süresine uymadan ayrılmanız nedeniyle işverenin ihbar tazminatı hakkı doğmuştur.
Sözleşmeye uyulmaması durumunda, cezai şart vs. gibi belirlenmiş özel durumlar var mı imzaladığınız sözleşmede?
Cevap: İhbar tazminatı için patronla yaptığım sözleşme
Sözleşeye uyulmadığı takdirde İTÜ den bir hoca hakem olarak atanır, onunlada anlaşılamazsa mahkemeye gidilir diyor.
Fakat şözleşmede yazan, yapılacak projeler zaten benim 2 ay içinde zaten yetiştiremeyeceğim türden projeler. Adam öyle bir madde yazmışki bu proje üretime gerip müşteriye gidene kadar beni kendine bağlamış. ( ki bu da yaklaşık 1 seneden fazla sürer ) Yani 2 ay karşılığında beni bedavaya çalıştırmış olacak. Benimde gücüme giden işte burası.
Ne yapabilirim?