Parasını tahsil edemediğimden dolayı yaptığım işi sökebilirmiyim?
Pvc ve cam işleri ile uğraşan bir şirketiz. Gıda işi ile uğraşan bir şahsın iş yerinin cam vitrin işlerini yaptık.Yaptığımız işin toplam tutarı 10.850 TL. Bunun karşılığında sözleşme yaptık ve şahıstan kendi adına 4 parça senet aldık.Faturamızıda yine bu şahıs adına kestik.Senetler bankaya verildi ve iki senet protesto oldu.İşi yaptığımız tarihten bu güne yaklaşık 1 yıl geçti. Bu şahıs işyerini ve evini hanımının üzerine devretmiş ve hanımından da resmi olarak boşanmış.Fakat birlikte yaşıyorlar ve iş yerini hala o şahıs işletiyor. Üzerine kayıtlı sadece bir araba var.Oda rehinli ve üzerindede 2 icra var. Avukata danıştım boşuna uğraşma parana ve zamanına yazık dedi.Biz paramızı alamıyoruz.Görünen o ki diğer senetlerde protesto olacak. Çünkü bizden başka daha birçok kişilere borcu var.
Nasıl bir yol izlememiz gerekir. Biz yaptığımız işi hangi şartlarla tekrar sökebiliriz.Bununla onu korkutmak istiyorum.Çünkü benim vitrinim olmadan iş yapamaz. Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdeiden teşekkürler.
Cevap: Parasını tahsil edemediğimden dolayı yaptığım işi sökebilirmiyim?
Söküp alma gibi bir hakkınız yoktur.Bu şahıs hakkında icra takibi yapıp aciz vesikası alıp ,karısına devrettiği yerler için iptal davası açılabilir.
Sonuncuyaka hukuksever arkadaşım teşekkürler cevabın için.Anladığım kadarıyla bahsettiğiniz yol uzun ve meşakkatli gibi geliyor.Peki ben bunun bu yaptığı işle alakalı emniyete nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile başvurabilirmiyim? Başvurduğumda alabileceğim sonuç ne olur?Kestiğim faturam,sözleşmem ve gönüllü şahitlik yapacak bir çok şahıs var.Sizin söylediğiniz şekilde dava ne kadar sürer? Teşekkürler
Dolandırıcılık şikayetinden bir şey çıkacağını sanmıyorum. Senetlerin protesto olması sebebiyle sözleşme ile tüm senetleri vadesi gelmeden icraya koyabilirsiniz. Sizin verdiğiniz mallar iş yeri için demirbaştır ve el değiştirse de ödenmesi gerekir. İş yeri devrediirken hakları ve borçları ile devredilir. İcra yolu ile verdiklerinizi haczedip götürüp yeddi emine bırakın. İstihkak iddiasında bulunabilir bu iddianın da belirttiğim sebeplerle mahkemeden kabul göreceğini hiç sanmıyorum.