Denetimli serbestlik ve sabıka kaydı
Merhaba,
Gecen gunlerde (olayları atlayıp) 2 grmdan az esrarla yakalandım. Almamam ve kullanmamam gerekiyordu fakat artık olan oldu. Avukatlarla gorustum ve buyuk ihtimalle TCK 191 den yargılanacagımı ve denetimli serbeslik kararı cıkacagını söyledi. Karakola gitmek bile benim icin buyuk bir cezaydı zaten. Fakat sonra ögrendimki denetimli serbestlik sabıkama işleniyormus, şu anda iyi bir yerde calısıyorum ve işimi kaybetme korkusuyla yuz yuze kaldım.
1- İş yerimin calısanlarının sabıka kayıtlarına bakma yetkisi varmıdır?
2- Eger varsa mahkemede sabıka kaydıma gecmicek bir karar cıkartabilme imkanım varmıdır?
3- Bir arkadasımla konustum oda esrardan yakalanmıs ve mahkemeye bile cıkmadan evine denetimli serbestlik kararı gelmiş, böyle birşeyin imkanı varmı?
Cevap: Denetimli serbestlik ve sabıka kaydı
1-) Yok.
2-) Yok.
3-) Yok.
İçiniz ferah olsun.
Bir kaç avukatla görüştüm, hepsi farkli bir sey soyledi kafam cok karıştı 1 haftadır uyku girmiyor gozume, işyerindeykende bi tedirginlik kendi kendime...
1. maddede kesin eminmisin yaren? ayrıca 2.maddedede...
bir sorum daha olacak,
sabıka kaydından denetimli serbestlik olayını nasıl ve nezeman sildirebilirim.
kesinlikle sildirebilirsin.
Yaren34 e katılıyorum. Cevapları doğrudur.
merhabalar ....benim kafama takılan adli para cezasını ödemekmi yoksa cezanın ertelenmesini(hagb) kabul etmekmi daha uygundur.denetimli serbestlik adli sicil kaydında çıkar mı bilemedim bilenlere danışmak istedim.sizce hangisi vatandaşa en uygun çözüm yolu içerir.bilenler yanıtlarsa memnun olurum hep beraber aydınlanmış oluruz.teşekkür eder saygılar sunarım...