Satın aldığım aracın sigorta işlemlerini hallederken pert kaydı olduğunu öğrendim
19 Nisan 2010 TArihinde Bir araba beğenip aldım. Galericiyle konuştuğumuzda kesinlikle arabanın değişen olmadığını. çiziklerden dolayı arabanın komple boyalı olduğu söylendi. Arabanın satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ertesi gün sigorta işlemlerini hallederken arabanın pert kaydı olduğunu öğrendim.Arabanın satışını şahıstan aldım galeriden değil ama galerici aracılığıyla oldu.Buna dair elimde deliller var internet ilanları ve resimleri elimde mevcut arabanın galeriden alındığına dair. Ne Yapmam Gerek dolandırıldım... Kişi arabayı alırken değişeni olmadıgını ve sadece boyalı oldugunu söyledi.Arabayı Gerekli Servise göstermemek Benim Suçum olabilir Fakat arabanın Pert olduğunu galerici Bana söylemedi.Ne yapmam gerek? Lütfen Yardımcı olun Madur Durumdayım. :( Verilen Meblağımı geri alıp ürünü geri verebilme ihtimalim hukuki yönden %100 lük bir şekilde varmı ?
Cevap: Satın aldığım aracın sigorta işlemlerini hallederken pert kaydı olduğunu öğrendim
aynı konu kısa süre önce tartışılmış. oradaki tartışmalara bakılırsa işiniz pek umut vaadetmiyor. linki aşağıda. konuya yorum yapan avukat arkadaşlar ikiye ayrılmış.
https://www.hukuki.net/showthread.php...FDld%FDm/page2
galerici, "aracı satarken pertten çıkma olduğunu belirtim. bu şekilde anlaştık" derse ne olacak. çünkü gelericinin yapacağı böyle bir savunmayı destekleyen noter satış sözleşmesi var ki, bu sözleşmede aracı haliyle görüp satın aldığınıza dair imza atıyorsunuz.
bu arada önemli not düşeyim: ikinci el araç satın alırken (özellikle bedel yüksek ise) mutlaka yetkili servise götürüp gösterin. aracın tüm eveliyatı kayıtlardan çıktığı gibi. bilgisayar destekli çok ayrıntılı testlerden geçiriliyor. resmi bir rapor veriliyor elinize. burada vereceğiniz üçbeş lira masraf. daha sonra böyle üzülmenizi engeller.
geçmiş olsun.
Cevap: Satın aldığım aracın sigorta işlemlerini hallederken pert kaydı olduğunu öğrendim
galericiden alınmış ise iadesi mümkün olması gerekiyor.diye düşünüyorum